Botox

Rynkebehandling

Botox

Botox-behandling er spesielt egnet for bekymringsrynker mellom øyenbrynene, smilerynker og panneknuter, der effekten tydelig sees. Botox er et medikament (botulinumtoksin A) som blokkerer sammentrekningen av musklene, slik at musklene kan slappe av.

Botox er et registrert legemiddel som inneholder Botulium Toxin type A. I Norge finnes flere typer som markedsføres for kosmetisk bruk. Vi benytter Vistabel produsert av Allergan. Legemiddelet injiseres i svært små doser i små ansiktsmuskler. Man oppnår å glatte rynker og linjer og gi et uthvilt inntrykk i ansiktet ved at overføringen av nerveimpulser til musklene blokkeres slik at muskelsammentrekningene som skaper rynker og linjer hemmes. Øvrige nervefunksjoner, som berøringssansen i huden, påvirkes ikke.

Botox ble godkjent av FDA i 1989 og har også vært brukt på rynkebehandling i ca. 15 år. Legemiddelet er registrert i over 100 land.

Behandlingen er den mest vanligste kosmetiske behandlingen i Norge. Mange lurer på om det gjør vondt, og det gjør det ikke. Nålen er så tynn at du kjenner så vidt et lite stikk.

Få Botox behandling hos Beauty Medical

På Beauty Medical i hjertet av Oslo tilbyr vi forskjellige behandlinger med botox, som kan brukes til å redusere rynker og linjer i ansiktet. Rynker kommer med tiden fordi musklene i ansiktet trekker seg sammen. Jo eldre vi blir, jo tydeligere blir rynker og linjer. Vi tilbyr forskjellige botox-behandlinger her i Oslo, som kan redusere rynker og linjer i ansiktet og gi et løft med et naturlig utseende.

RYNKEBEHANDLING – VI KAN HJELPE MED:

 • Sinnarynke mellom øyenbrynene (Glabella)
 • Rynker i pannen
 • Rynke over nesen (kaninlinjer)
 • Kråkeføtter (Smilerynker rundt øyne)
 • Nedover-hjørner av munnen
 • Røykerynker på overleppen
 • Brynløft
 • Gummy smile (Mye tannkjøtt når man smiler)
 • Hamstervesker (platysma)
 • Klamme hender
 • Bunny lines
 • Svettebehandling i armhuler
Botox i øye

SLIK FUNGERER BOTOX

Botox har effekten av å slappe av musklene dine, slik at rynkene reduseres. Hos Beauty Medical i Oslo sikrer vi alltid et naturlig utseende, der du opprettholder ansiktsuttrykkene dine.

Botox-behandling er spesielt egnet for bekymringsrynker mellom øyenbrynene, smilerynker og panneknuter, der effekten tydelig sees. Botox er et medikament (botulinumtoksin A) som blokkerer sammentrekningen av musklene, slik at musklene kan slappe av. Når musklene i ansiktet ikke kan trekke seg sammen, reduseres de overfladiske linjene og rynkene. Botox påvirker ikke de omkringliggende musklene, og effekten er bare lokal i det behandlede området.

Botox har blitt brukt i medisinske sammenhenger siden 1960-tallet, hvor den blant annet ble brukt mot muskelsykdommer, urininkontinens og premature spedbarn. Siden 1990-tallet har botox blitt brukt til kosmetiske behandlinger.

Botox kan brukes i kombinasjon med påfyllingsbehandling (også kjent som Restylane, Belotero, Juvederm etc.). Du kan lese mer om dette under Fillere / Restylane.

Før du kan utføre botox behandling hos Beauty Medical Oslo må du ha en konsultasjon 48 timer før behandlingen. Bestill gratis konsultasjon lenger opp på denne siden!

botulinumtoksin i leppe

SÅ LENGE HOLDER BOTOX

En botoxbehandling ved Beauty Medical Oslo har en holdbarhet på 2-6 måneder. Holdbarheten vil være lengre når du gjentar behandlingen, da muskelen i ansiktet krymper når den ikke er aktivert. Hvis du vil ha optimal effekt av en botox-behandling, bør du ha 2-3 behandlinger i året. Du kan når som helst avslutte botox behandling. Musklene vil sakte komme tilbake til utgangspunktet du hadde før du tok behandlingen(e). Du kan se på botox som en prosess der du forsinker aldring av huden.

FORHOLDSREGLER FOR BOTOXBEHANDLING

Du må være 18 år før du kan få botox behandling hos Beauty Medical Oslo. Ikke bruk botox hvis du er gravid, ammer eller hvis du har spesifikke allergier eller nervesykdommer.

Vi har alltid en uforpliktende konsultasjon i forkant av timen. Har du spørsmål vedrørende behandling og/eller om dette er en behandling for deg? Da er du velkommen til å komme innom vår klinikk i Vogts gate 56 (0477 Oslo) for en gratis og uforpliktende konsultasjon.

Botox i magen

HVORDAN UTFØRES BOTOX BEHANDLING?

Før vi begynner å implementere botox, sørger vi for å tilpasse behandlingen til ansiktet og dine behov. Vi ønsker alltid å skape et levende og naturlig utseende, der vi bevarer dine naturlige ansiktsfunksjoner og ansiktsuttrykk.

Vi starter med å sprøyte huden ansiktet sitt i området som skal ha botox. Vi bruker en tynn engangssprøyte for å injisere botox i muskelen rett under overflaten på huden på det valgte stedet. Nålen gir bare en liten prikk. Mange mennesker sammenligner det med å fjerne et hår med pinsett.
Selve behandlingen tar 5-10 minutter avhengig av hvor mange områder som må behandles. Du kan utføre daglige gjøremål og gjenoppta arbeidet umiddelbart etter behandling, siden sprøyten er så liten at merket er borte etter 10-20 minutter. Vi setter alltid av 30 minutter til behandling med botox, så vi har god tid til å snakke og svare på spørsmålene dine.

FORHOLDSREGLER ETTER BEHANDLINGEN

Når du har blitt behandlet med botox, bør du unngå å massere eller gni på det behandlede området de første timene, slik at du ikke sprer injeksjonen i andre muskler.

Effekten av botox vil oppstå etter 2–5 dager, og full effekt sees etter 10 dager. Du vil alltid bli tilbudt en check-up etter 14 dager, der det er mulighet for touch-up. Vi tilbyr touch-up, da effekten kan variere veldig fra person til person. Noen mennesker trenger en større mengde botox enn andre for å få ønsket effekt.

BOTOX BIVIRKNINGER OG KOMPLIKASJONER ETTER BEHANDLING

Mengden botox vi bruker til kosmetiske behandlinger er helt ufarlig og bivirkninger er sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en liten sårhet på injeksjonsstedet eller et lite rupturert kar. Noen mennesker kan oppleve tunge øyelokk eller væske rundt øynene når de behandler pannen. I sjeldne tilfeller kan influensalignende symptomer og hodepine oppstå, som vanligvis vil oppstå i løpet av de første 24 timene. Bivirkningene beskrevet med botox forekommer hos under 1% og er bare midlertidige. På verdensbasis har langtidskomplikasjoner aldri blitt dokumentert etter behandling med botox.

Du kan se priser for botox behandling nedenfor eller på vår prisliste, og du er alltid velkommen til å kontakte oss med spørsmål. Vi tilbyr også alltid en gratis og uforpliktende konsultasjon.

Bildegalleri:

Hva kundene sier om
Beauty Medical

Botox

FAQ

Hva er botox?

Botox er et registrert legemiddel som inneholder BotuliumToxin type A. I Norge finnes flere typer som markedsføres for kosmetisk bruk. Vi benytter Vistabel produsert av Allergan. Legemiddelet injiseres i svært små doser i små ansiktsmuskler. Man oppnår å glatte rynker og linjer og gi et uthvilt inntrykk i ansiktet ved at overføringen av nerveimpulser til musklene blokkeres slik at muskelsammentrekningene som skaper rynker og linjer hemmes. Øvrige nervefunksjoner, som berøringssansen i huden, påvirkes ikke.

Trenger jeg botox?

Aldringsprosessen begynner allerede i starten av 20-årene. Ansiktet ditt fungerer som et ark. Når du har krøllet sammen arket så er det umulig å få arket slett igjen som det en gang var. På samme måte fungerer rynkene i ansiktet ditt. Om de har kommet så er de kommet for å bli. For enten vi vil eller ikke så kommer de sigende. Det er alltid lettere å forebygge før skaden er skjedd. Om du allerede har mye rynker så er det ingenting på markedet som er like effektivt som Botox. Botox kan fint kombineres med både fillere og syrebehandlinger.

Hva er fordelene med botox?

Botox glatter ut rynkene og noen opplever at Botox gir et løft i ansiktet som gjør at man ser friskere og mer opplagt ut. Det er også en del kvinner som får injisert Botox mot migrene og som rapporterer om god effekt. Botox virker kun i de spesifikke musklene som behandles og ikke på nærliggende områder eller muskler. Man kan gå tilbake på jobb eller til daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen.

Hvordan utføres botox?

Botox injiseres med en engangssprøyte med svært tynn spiss, behandlingen er skånsom og med lite ubehag. Behandlingen tar ca. 15 min. Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. De første 12 timene etter behandlingen bør man imidlertid ikke gni eller massere det området som er behandlet. Etter injeksjonen tar det 3-5 dager før Botox begynner å virke og inntil 14 dager før man får full effekt.

Hvor lenge varer botox?

En fordel med behandlingen er at effekten er forbigående. Effekten varer i gjennomsnitt 3-4 måneder etter førstegangs behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man gjenta behandlingen 2-3 ganger i året. Menn har ofte kraftigere muskler enn kvinner, så virkningen hos menn kan avta raskere. Dette avhenger av hvor anspent muskelen er i utgangspunktet. Resultater fra vitenskapelige studier med Botox brukt mot rynker tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Er det bivirkninger med botox?

Man kan få følelsen av tunge / hengende øyelokk den første tiden etter behandling, fordi effekten av å løfte pannen er redusert. Dette går seg til i løpet av 3-4 uker. Det kan oppstå forbigående hevelser, blåmerker / rødhet eller kløe i det behandlede området. Fordi effekten av Botox er forbigående er også bivirkningene forbigående

Kan jeg ta botox?

Alle som ønsker å glatte rynker / linjer i ansiktet. Alle over 18 som ikke er gravide eller ammer. Alle som ikke har medisinske kontraindikasjoner mot virkestoffet. Du skal ikke ha feber eller pågående infeksjoner.

Hva må man passe på etter botox behandling?

Du skal unngå å massere eller gni på det behandlede området. Du bør unngå å sminke deg 4-6 timer etter behandling. Du bør unngå store mengder av alkohol første døgnet. Du bør ikke trene eller gå i badstue det første døgnet etter behandling. Du bør holde hodet så rett så mulig når du sover, og ikke ha hodet opp ned første døgnet.

Hvor lang tid tar det før en kan se effekten etter en Botox-behandling?

Du begynner å merke effekten etter 4-6 dager, men du har ikke optimal effekt før etter 2 uker

Lammer Botox muskulaturen?

Nei! Botox påvirker kun signalet mellom muskel og nerve, dvs. når hjernen sender et signal om at muskelen skal bevege seg, klarer ikke muskelen å oppfatte dette.

Andre behandlinger
Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss