Rynkereduksjon

Svette og rynkeinjeksjoner

Rynkereduksjon

Rynkebehandling er spesielt egnet for bekymringsrynker mellom øyenbrynene, smilerynker og panneknuter, der effekten tydelig sees. Bot.tox er et medikament (botulinumtoksin A) som blokkerer sammentrekningen av musklene, slik at musklene kan slappe av.

NB! Førstegangs kunder må ha resept som koster 395 kr. Menn betaler 500kr ekstra pga større dose.

Det nye EU- reglementet gjør at vi ikke lenger har lov til å nevne reseptbelagte legemidler noen steder, heller ikke på våre egne kanaler. Har du øvrige spørsmål eller trenger mer informasjon, er du hjertelig velkommen til en gratis konsultasjon. Vi kan også nås på telefon 403 11 017 mandag til fredag 10-19, eller lørdager 10-18.

Rynkebehandling er spesielt egnet for rynker mellom øyenbrynene, rundt øyne og panneknuter, der effekten tydelig ses. Et legemiddel injiseres for å gi en forbigående lammelse av muskulaturen i ansiktet, slik at mimikkrynker ikke lenger er synlige.

Så hvordan funker rynkebehandling? 

Før vi begynner å implementere legemiddelet, sørger vi for å tilpasse behandlingen til ansiktet og dine behov. Vi ønsker alltid å skape et levende og naturlig utseende, der vi bevarer dine naturlige ansiktsfunksjoner og ansiktsuttrykk. Vi bruker en tynn engangssprøyte for å injisere middelet i muskelen.

Selve behandlingen tar 5-10 minutter avhengig av hvor mange områder som må behandles. Du kan utføre daglige gjøremål og gjenoppta arbeidet umiddelbart etter behandling, siden sprøyten er så liten at merket er borte etter 10-20 minutter. 

Legemiddelet injiseres i svært små doser i små ansiktsmuskler. Man oppnår å glatte rynker og linjer og gi et uthvilt inntrykk i ansiktet ved at overføringen av nerveimpulser til musklene blokkeres slik at muskelsammentrekningene som skaper rynker og linjer hemmes. Øvrige nervefunksjoner, som berøringssansen i huden, påvirkes ikke.


Rynker kommer med tiden fordi musklene i ansiktet trekker seg sammen. Jo eldre vi blir, jo tydeligere blir rynker og linjer. Vi tilbyr forskjellige behandlinger, som kan redusere rynker og linjer i ansiktet og gi et løft med et naturlig utseende. 


RYNKEBEHANDLING – VI KAN HJELPE MED:

 • Glabella
 • Rynker i pannen
 • Rynke over nesen
 • Smilerynker rundt øyne
 • Nedover-hjørner av munnen
 • Rynker på overleppen
 • Brynløft
 • (Mye tannkjøtt når man smiler)
 • Platysma
 • Klamme hender
 • Bunny lines
 • Svettebehandling i armhulen 


Botox i øye

SÅ LENGE HOLDER BEHANDLINGEN

En rynkebehandling har en holdbarhet på 2-6 måneder. Holdbarheten vil vare lengre når du gjentar behandlingen, da muskelen i ansiktet krymper når den ikke er aktivert. Hvis du vil ha optimal effekt av en behandling, bør du ha 2-3 behandlinger i året. Du kan når som helst avslutte rynkebehandlingen. Musklene vil sakte komme tilbake til utgangspunktet du hadde før du tok behandlingen(e). Du kan se på behandlingen som en prosess der du forsinker aldring av huden.


FORHÅNDSREGLER ETTER BEHANDLINGEN

Etter behandlingen bør du unngå å massere eller gni på det behandlede området de første timene, slik at du ikke sprer injeksjonen i andre muskler.

Effekten av rynkebehandling vil oppstå etter 2–5 dager, og full effekt sees etter 10 dager. Du vil alltid bli tilbudt en check-up etter 14 dager, der det er mulighet for touch-up. Vi tilbyr touch-up, da effekten kan variere veldig fra person til person. Noen mennesker trenger en større mengde enn andre for å få ønsket effekt, og særlig da ved førstegangsbesøk hvis du har sterke muskler. 

botulinumtoksin i leppe

BIVIRKNINGER OG KOMPLIKASJONER ETTER BEHANDLING

Mengden vi bruker til kosmetiske behandlinger er helt ufarlig og bivirkninger er sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en liten sårhet på injeksjonsstedet eller et lite rupturert kar. Noen mennesker kan oppleve tunge øyelokk eller væske rundt øynene når de behandler pannen. I sjeldne tilfeller kan influensalignende symptomer og hodepine oppstå, som vanligvis vil oppstå i løpet av de første 24 timene. Bivirkningene forekommer hos under 1% og er bare midlertidige. På verdensbasis har langtidskomplikasjoner aldri blitt dokumentert etter behandling.


Du kan se priser for rynkebehandling nedenfor eller på vår prisliste, og du er alltid velkommen til å kontakte oss med spørsmål. Vi tilbyr også alltid en gratis og uforpliktende konsultasjon.

Bildegalleri:

Hva kundene sier om
Beauty Medical

Rynkereduksjon

FAQ

Hva er fordelene med svette- og rynkebehandling?

En svært vanlig behandling er svettebehandling mot overdreven svette, også kalt hyperhidrose. Denne behandlingen gjør at du som sliter med dette kan ha en vanlig hverdag og bli tørr under armene istedenfor sjenerende svette i armhulene, hendene, under føttene, i rumpesprekken, på ryggen eller i ansiktet. Bot.toxin hjelper også mot tanngnissing og spenningshodepine. Man kan også gjøre ansiktet smalere ved injeksjoner i masseter muskelen (kjevemuskelen). Nyere forskning viser at bot-toxin i glabella, også kalt «sinnarynken», viser seg å kunne redusere depresjon med hele 40%. Fordelen med denne behandlingen er at behandlingen er forbigående og avtar etter ca 3 måneders tid.

Hvordan utføres svettte og rynkebehandling?

Rynkebehandling injiseres med en engangssprøyte med svært tynn spiss, behandlingen er skånsom og med lite ubehag. Behandlingen tar ca. 15 min. Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. De første 12 timene etter behandlingen bør man imidlertid ikke gni eller massere det området som er behandlet. Etter injeksjonen tar det 3-5 dager før bot.toxin begynner å virke og inntil 14 dager før man får full effekt.

Hvor lenge varer svette og rynkebehandling?

En fordel med behandlingen er at effekten er forbigående. Effekten varer i gjennomsnitt 3-4 måneder etter førstegangs behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man gjenta behandlingen 2-3 ganger i året. Menn har ofte kraftigere muskler enn kvinner, så virkningen hos menn kan avta raskere. Dette avhenger av hvor anspent muskelen er i utgangspunktet. Resultater fra vitenskapelige studier med bot.toxin brukt mot rynker tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Er det bivirkninger med rynkebehandling?

Man kan få følelsen av tunge / hengende øyelokk den første tiden etter behandling, fordi effekten av å løfte pannen er redusert. Dette går seg til i løpet av 3-4 uker. Det kan oppstå forbigående hevelser, blåmerker / rødhet eller kløe i det behandlede området og hodepine. Fordi effekten av bot.toxin er forbigående er også bivirkningene forbigående.

Kan jeg ta rynkebehandling?

Alle som ønsker å glatte rynker / linjer i ansiktet. Alle over 18 som ikke er gravide eller ammer. Alle som ikke har medisinske kontraindikasjoner mot virkestoffet eller har hatt en tidligere reaksjon. Du skal ikke ha feber eller pågående infeksjoner, og ikke ha pågående antibiotikabehandling.

Hva må man passe på etter rynkebehandling?

Du skal unngå å massere eller gni på det behandlede området. Du bør unngå å sminke deg 4-6 timer etter behandling. Du bør unngå store mengder av alkohol første døgnet. Du bør ikke trene eller gå i badstue det første døgnet etter behandling. Du bør holde hodet så rett så mulig når du sover, og ikke ha hodet opp ned første døgnet.

Hvor lang tid tar det før en kan se effekten etter en rynkebehandling?

Du begynner å merke effekten etter 4-6 dager, men du har ikke optimal effekt før etter 2 uker

Lammer bot.toxin muskulaturen?

Nei! den påvirker kun signalet mellom muskel og nerve, dvs. når hjernen sender et signal om at muskelen skal bevege seg, klarer ikke muskelen å oppfatte dette.

Finnes det noen alvorlige komplikasjoner med rynkebehandling?

I svært sjeldne tilfeller kan man få en allergisk reaksjon på legemiddelet. Ved slike tilfeller er det viktig å kontakte helsepersonell øyeblikkelig. En allergisk reaksjon innebærer ofte pustebesvær, blekhet, kaldsvette, hjertebank, kvalme og brekninger.

Har du flere spørsmål?
Sjekk ut vår FAQ side eller send oss en melding via chatten.

Andre behandlinger
Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss