Carboxytherapy er en 100% naturlig behandling. Her injiseres medisinsk karbondioksid (CO2) under huden og fører til at vevet blir surt. Dette vil føre til en ubalanse av oksygen og karbondioksid i vevet....
Av 
Maiken Rønning
 og 
February 14, 2022

Alt du trenger å vite om Carboxytherapy

Carboxytherapy er en 100% naturlig behandling. Her injiseres medisinsk karbondioksid (CO2) under huden og fører til at vevet blir surt. Dette vil føre til en ubalanse av oksygen og karbondioksid i vevet.


Hvordan fungerer det? 


Dette kan sammenlignes med det som skjer i kroppen når du puster. Når du puster inn, vil det fylles opp med oksygen i lungene som føres ut i blodbanen til alle kroppens organer. Deretter vil du puste ut karbondioksid for å opprettholde balansen. Idet du holder pusten, vil det bli mangel på oksygen, og du føler ubehag fordi blodet blir surt og kroppen trenger nytt oksygen til cellene dine. 

Det samme skjer i vevet ditt når vi injiserer  karbondioksid lokalt. Vevet blir surt, og kroppen må skaffe oksygen til vevet for å opprettholde balansen. Det vil derfor dannes masse bitte små blodårer, for å få økt blodsirkulasjon til området. 


Blodsirkulasjon er nøkkelen til en sunn hud. Selv om huden er det største organet vi har, er det dette organet som blir minst prioritert av kroppen når det kommer til blodtilførsel og næringsstoffer. Derfor er det ekstra viktig å booste denne prosessen. Mange er flinke til å ta vare på huden topikalt, altså “utenfra”, ved å bruke produkter og ingredienser som gir en sunn hudhelse. Men, det er også viktig å opprettholde hudens blodtilførsel slik at det kommer økt næring til huden innenfra også. 


Carboxytherapy vil derfor kunne behandle ulike problemområder som forårsakes av dårlig blodtilførsel og lavt næringsopptak. Generelt vil det gi en bedre hudbarriere, en finere glød og utsette aldringsprosessen.

Andre problemområder vi behandler med Carboxytherapy:

  • Slapp hud
  • Rynker og fine linjer
  • Strekkmerker og arr
  • Cellulitter
  • Fine linjer og mørke ringer rundt øynene, samt tunge øyelokk
  • Hårtap / Alopecia
  • Lokal fettfjerning 
  • Sårbehandling (diabetessår, venøse leggsår)


Carboxytherapy er en behandling som må gjøres flere ganger for å oppnå gode resultater. Vi anbefaler ofte å kjøpe en pakke fra 5-10 runder, og deretter opprettholde resultatet i senere tid. Antall behandlinger varierer ut i fra kundens utgangspunkt og forventet resultat. Din behandler hjelper deg med å finne riktig behandling og mengde på en uforpliktende konsultasjon.


Gjerne ta kontakt med oss på instagram @beautymedicaloslo, gjennom chat her på nettsiden eller på tlf 403 11 017 ved spørsmål eller booking.


Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss