Mange som kommer til oss er opptatt av å behandle allerede oppståtte problemområder. Det er selvfølgelig som regel oppnåelig, ihvertfall til en viss grad, men krever ofte et langt behandlingsløp...
Av 
Sandra Romano
 og 
December 28, 2021

Forebygging er nøkkelen!


Mange som kommer til oss er opptatt av å behandle allerede oppståtte problemområder. Det er selvfølgelig som regel oppnåelig, ihvertfall til en viss grad, men krever ofte et langt behandlingsløp med mange forskjellige løsninger. Vi ser at altfor få er opptatt av forebyggende behandling og at mange starter å ta vare på huden i sen alder. De kommer til oss med dype sinnarynker og dehydrert hud som mangler spenst og glød. 

Aller først må vi starte med huden. Vi må bruke produkter som inneholder aktive ingredienser. Hvorfor aktive ingredienser? Jo fordi disse vil bidra til å øke hudens naturlige kollagen og elastin produksjon, øke hudens evne til å produsere fukt naturlig, øke hudbarrieren som beskytter oss mot ujevn hudfarge og linjer. Når vi snakker om aktive ingredienser mener vi først å fremst fruktsyrer, antioksidanter og grow factors. 

Jo tidligere du starter med aktive ingredienser, jo bedre utgangspunkt er det. Aktive ingredienser forebygger at man får tidlige, dype rynker og heng i ansiktet, men er ikke så effektiv på å behandle allerede oppståtte dype furer. 


Det finnes utallige gode ingredienser som kontinuerlig jobber på hver sin måte med å stoppe aldringsprosessen i huden på en naturlig måte. 

Den mest anerkjente ingrediensen er Retinol. Retinol er et A-vitamin som er den mest dokumenterte anti-age ingrediensen i medisinsk hudpleie. A- vitamin har den fantastiske egenskapen der den går ned i huden og finner cellene som trenger fornyelse eller en oppvekker. Dette gjør den helt unik fra de andre ingrediensene. Retinol vil blant annet forbedre cellen som heter Fibroblasten, som har ansvar for 3 ekstremt viktige faktorer i aldringsprosessen; kollagen, elastin og hyaluronsyre (fuktighet). Retinol eksfolierer bort gamle hudceller og gjør huden ny og sunn, samt forebygger og reparerer andre solskader som pigmentering og ujevn hudtone. 


Det er mye enklere for retinolen å jobbe i takt med cellene, altså at den hele tiden booster celler som fortsatt har nokså god funksjon. Når kroppen allerede har stor mangel på oppegående og friske celler, så vil det kreve mye mer for å gjenoppbygge huden. 


Andre ingredienser som er gode produkter i forebyggingen mot aldring:


Hyaluronsyre og melkesyre: Fukt!! Ingen celler fungerer optimalt uten et behagelig og fuktig miljø. Fuktighet er alfa omega når det gjelder en sunn hudhelse. 

Peptider: Kjeder av aminosyrer som reparerer skadde og ubrukelige celler. Perfekt age- management, uten nedetid. 

AHA syrer (mandelsyre, melkesyre, glykolsyre): Eksfoliering! Når man blir eldre så vil cellefornyelsen avta betraktelig, og alle prosesser i huden vil gå saktere. For å hjelpe huden på vei, trenger vi ingredienser som tar bort de døde hudcellene på toppen, slik at huden har tilgang til å produsere nye celler raskere. Dette vil også fjerne den grå, gustne fargen på huden, og gi en hverdagslig glød og utstråling. 

Ceramider: Oljer som vi finner naturlig i huden, som styrker hudbarrieren. Når man blir eldre så vil hudbarrieren bli dårligere, og dette er med på at vi mister mye fukt og lettere får inflammasjon i huden. For å gjenoppbygge god hudstruktur og fasthet, er det superviktig å ta vare på hudbarrieren. 

Antioksidanter: Superviktig ingrediens. Antioksidanter har en unik egenskap som gjør at de ofrer seg selv for å beskytte DNAet i cellene dine. Ved soleksponering, traume, forurensing og inflammasjon i huden vil det dannes masse frie radikaler i huden din. Dette er oksiderte celler som mangler et elektron, og er svært ødeleggende på cellene i huden. Antioksidanter går inn og gir fra seg et elektron for å stabilisere de frie radikalene. De holder cellene friske og beskytter huden din betraktelig. 


Alle disse fantastisk ingrediensene finnes i sterke konsentrasjoner i forskjellige kjemiske peeler vi har i klinikk, og i produkter som brukes i din daglige hudrutine! Huden må kontinuerlig jobbes med, og er et livslangt prosjekt. Det er viktig å finne de rette ingrediensene og produktene som passer din hud! Vi hjelper deg gjerne med dette. 


Huden er absolutt det viktigste, men hvilke andre behandlinger kan gjøres for å forebygge? Vi gir deg noen eksempler!

For å forebygge må vi tenke på hvilke områder på huden som faller sammen når man blir eldre. Den behandlingen som står øverst på listen for å forebygge rynker og dype furer er Botox. Mange tenker at botox skal behandle rynker, men sannheten er at botox kun fungerer på muskler som er i bevegelse. Når rynkene har blitt statiske (tilstede selv om du ikke bruker muskulaturen) så vil ikke botox ha særlig effekt. 

Botox er et toxin som injiseres for å midlertidig lamme muskulaturen, og vil glatte ut områder som har mye muskelaktivitet. De mest populære områdene for anti- aging er sinnarynken, pannen og smilerynkene. Dette er muskler som blir overaktive med alderen, og som danner statiske rynker i øvre del av ansiktet. Vi har også muskler lenger ned, som f.eks. muskelen som drar munnvikene nedover. Denne blir også overaktiv med alderen, og her kan vi sette botox for å forebygge et surt/sinna utseende. 


Skinbooster er lillesøsteren til filler. Det er ren hyaluronsyre i en tynn gelemasse. Skinbooster injiseres med små stikk på områder som mangler fukt og som trenger en boost av glød. Skinbooster brukes i hele ansiktet, og kan også injiseres på andre områder som bryst og hender. Vi har tidligere i innlegget snakket om hvor viktig fuktighet er for at cellene i huden skal fungere optimalt. Skinbooster er den perfekte behandlingen for å opprettholde fuktnivået i huden og lage et deilig miljø for cellene dine. 

Carboxyterapi er en 100% naturlig behandling med medisinsk co2 gass som øker blodsirkulasjonen i vevet ditt. God blodsirkulasjon er absolutt nødvendig for en god hudhelse. Selv om huden er det største organet vi har, så er det også det organet som blir dårligst prioritert i forsyningen av oksygen og næringsstoffer. Carboxyterapi vil øke næringstilførselen og gjøre huden sunn og frisk. Dette vil selvsagt si at cellene dine vil fungere bedre over lengre tid og holde deg ung lengre. 

Vi håper du lærte noe,

Klem fra jentene på BM!


Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss