De siste årene har det blitt veldig populært å fjerne uønsket hårvekst på kroppen og i ansiktet med laser. 
Av 
Maiken Rønning
 og 
February 24, 2022

Mindre hårvekst til sommeren med hårfjerningslaser

De siste årene har det blitt veldig populært å fjerne uønsket hårvekst på kroppen og i ansiktet med laser. 


Det er mange som har en assosiasjon ved at ting skal gjøre vondt for å fungere. Vi vokser oss, bruker epilator og barberer oss. Mange opplever inngrodde hår, røde prikker og rask tilbake vekst av hårene ved bruk av slike hårfjerningsmetoder. Ved hårfjerning med laser vil du så og si smertefritt fjerne hårveksten permanent, og minske disse uheldige bivirkningene av hårfjerning betraktelig.

Det er nok mange som lurer på hvordan laser faktisk fungerer. La meg forklare det enkelt. Laseren har en viss bølgelengde som jobber målrettet ned i pigmentet i hårsekken. Laserstrålene avgir høy varme som igjen ødelegger hårsekken permanent. Håret festet til hårsekken vil dermed falle ut etter noen uker. Det er kun hår i aktiv vekstfase laseren klarer å ødelegge, og siden hårene våre har forskjellige vekstsykluser, vil du trenge flere runder for å bli kvitt alle hårene.

Er det vondt å fjerne hår med laser? 

De fleste opplever hårfjerning med laser som en smertefri behandling. Noen steder kan det oppleves litt ubehagelig, spesielt hvis du ikke har barbert deg godt nok. Desto kortere hårene er, jo mindre ubehag vil du oppleve, derfor anbefaler vi alltid å barbere 1-2 dager før behandling.

Når faller hårene av etter laser?

De døde hårene vil falle av etter ca. 1-3 uker. Det er viktig at du ikke vokser eller napper hårene i mellomtiden, og ofte er det ønskelig å la være å barbere seg også. Hvis hårene får gro naturlig ut vil de bli tunge og falle av raskere. De døde hårsekkene vil slutte å produsere hår i fremtiden.

Kan man fjerne hår med laser i underlivet? 

Ja, det kan man. Du kan fjerne all uønsket hårvekst. Ofte går dette under "brasiliansk" laserbehandling. Da fjerner vi hårene rundt de genitale områdene nedentil, både fram og bak.

Hvem kan ta hårfjerning med laser?

Laser hårfjerning kan utføres på nesten alle, så lenge hårene er mørkere enn huden. Mange lasere har egne innstillinger på mørkere hudtyper slik at huden ikke blir brent. De som har best utnytte av hårfjerningslaser er de med lys hud og mørke hår. Dette er fordi laseren treffer pigmentet i hårsekken, og hvis du har mye pigment i huden vil du ha mindre effekt av laseren. Dette er også grunnen til at vi ikke kan bruke samme innstilling på lys og mørk hud/hår. Ved for sterk innstilling på mørke hudtyper vil det kunne brenne huden.

Hvor mange behandlinger trenger man med laser hårfjerning? 

Dette varierer veldig fra person til person, men ca. fra 5-10 behandlinger. Mange kan allerede merke stor effekt ved bare 1 behandling, men da risikerer man at hårene vokser tilbake ganske raskt. Vi anbefaler å kjøpe en pakkepris på laserbehandling, slik at du får et godt og permanent resultat.


Før behandling tar vi alltid inn kundene for en konsultasjon for å avklare om du er kandidat og hvor mange behandlinger du sånn ca. trenger. Vi setter sammen gode pakkepriser, og følger deg opp slik at du får det resultatet du ønsker. Ofte trenger man mellom 5- 10 behandling for å bli kvitt alle hårene.

Hvis du ønsker å bestille en time for laser hårfjerning i Oslo, ta kontakt på Chat, instagram @beautymedicaloslo eller telefon 40311017 ved spørsmål eller om du vil booke en konsultasjon.


Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss