Vi har veldig mange kunder som kommer til oss og ønsker å vite mer om forskjellene mellom de ulike fillerne på markedet, og de mest kjente idag er merkene Juvederm og Restylane. 
Av 
Renate Johansen
 og 
March 22, 2022

Restylane VS Juvederm

Vi har veldig mange kunder som kommer til oss og ønsker å vite mer om forskjellene mellom de ulike fillerne på markedet, og de mest kjente idag er merkene Juvederm og Restylane. 

Så hva er egentlig filler?

Filler er en gelemasse bygd opp av tverrbundet hyaluronsyre, i forskjellige konsentrasjoner som utgjør fillerens tykkelse. Dette stoffet er et fuktighetsbindende molekyl som bærer 1000 ganger sin egen vekt i vann. 

Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen vår, og produseres og brytes ned kontinuerlig. Faktisk så ofte som hver 3. dag. Denne prosessen begynner å bli tregere fra etter fylte 25 år. Ved mindre produksjon av kollagen, hyaluronsyre og tap av fettputer, mister huden både volum, fuktighet og elastisitet. Det er her filler kommer inn i bildet. 

Filler er kun en felles betegnelse på et injeksjonsstoff som “fyller opp” tapt eller manglende volum i huden. Populære behandlinger er lepper og facesculpting. 

Det finnes veldig mange forskjellige typer merker og produkter når det kommer til fillere, og både kvalitet og varighet vil derfor variere betraktelig utfra hvilken type din behandler velger. 

Så hva er forskjellen mellom Juvederm og Restylane? 

Restylane og Juvederm ser ut til å være ganske like på overflaten, men det er er noen forskjeller som skiller de fra hverandre. Begge er også godkjent av US Food and Drug Administration (FDA)

Restylane er den aller første filleren som kom på markedet i 1996. Denne type filler er granulær, som vil si at den har en mer finkornet oppbygging. Dette gjør at filleren er noe tykkere og vil trekke til seg mer væske grunnet den høye konsentrasjon av hyaluronsyre, som gir muligheter for hyppigere forekomst av klumper. Dog er den mye fastere og vil holde seg på stedet den injiseres som er en stor fordel når man ønsker oppbygging av volum i spesifikke områder uten at den migrerer. Resultatet av Restylane kommer som regel etter noen dager, hvor Juvederm gir ganske øyeblikkelige resultater. Begge kan også inneholde lidocain (bedøvelse) for mindre ubehag under behandling.

Det erfares også at restylane brytes ned noe raskere enn Juvederm, og man kan trenge påfyll fra 6-18 mnd.  

I motsetning har Juvederm en mer jevnere tekstur. Den jevner og blender seg også mer ut i ditt naturlige vev og gir en myk og naturlig finish.
Juvederm har også flere type fillere som retter seg mot ulike bruksområder. I Juvederm familien har vi Ultra 3 og 4, Volift, Volux, Volbella, Voluma og Volite i klinikken. Volux er den tykkeste av de og er perfekt å bruk til konturering av jawline og hake. Grunnet det store utvalget av filler, blir det enklere for din behandler å velge riktig type filler til ditt behov og forventninger. Juvederm har en holdbarhet fra 12-24 mnd. Vi ser dog at filler generelt varer mye lenger enn vi først trodde, så varighet kan variere.

Så hvilken filler er best? 

Dette er jo det store spørsmålet, og det kommer selvsagt an på personlige preferanser. Da det er mye å velge i på markedet vil det være noen som synes en type er best, og andre være helt uenige. 

Så etter vår erfaring, etter å ha prøvd flere ulike filler typer, lander vi alltid på produktet Juvederm når det kommer til valg av best filler. 

Vi ser at både kvalitet og varighet på denne filleren står til både våre og kundenes forventninger. Vi elsker naturlige resultater, noe Juvederm gir oss hver gang! 

Som sagt er dette kun våre preferanser, og det er ingen bestemte svar på hvilken filler som er bedre enn andre. 

Håper dette ga deg som leser noen gode svar på hva du kan forvente av vår filler Juvederm, samt hva du kan se etter ved valg av behandler og produkt.

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss