Mange forbinder vår bransje med overfylte lepper og altfor stramme ansikt. Dessverre er det slik at hvis du går til en useriøs behandler, som kun tenker på lommeboken din, er det akkurat dette...
Av 
Maiken Rønning
 og 
Julie Herland
December 28, 2021

Useriøse vs seriøse behandlere


Mange forbinder vår bransje med overfylte lepper og altfor stramme ansikt. Dessverre er det slik at hvis du går til en useriøs behandler, som kun tenker på lommeboken din, er det akkurat dette som kommer til å skje. Overfylte kinn, lepper og et unaturlig utseende. 


Det finnes utallige behandlere og klinikker i Norge som tilbyr ulike kosmetiske behandlinger. For deg som forbruker er det derfor ekstremt viktig å gjøre god research før du bestemmer deg for hvilken klinikk du velger å gå til. Faren ved å velge en useriøs klinikk, eller i verste fall en behandler som ikke har helsefaglig kompetanse, kan det være at du ender opp med dårlig utført arbeid og/eller alvorlige komplikasjoner og senskader. 


På Beauty Medical  jobber det kun autoriserte sykepleiere med bred faglig kunnskap og videreutdanning innen kosmetisk sykepleie. Vi er også medlem av Norsk Sykepleie Forbund og Norfem, Norsk Forening for kvalitet i estetisk medisin.


I klinikken opplever vi ofte at pasienter kommer til oss for å rette opp dårlig utført arbeid eller for å fjerne filler som har gitt alvorlige komplikasjoner. I flere tilfeller har pasienter fått okklusjon i leppene etter å ha gått til useriøse behandlere som ikke fjerner filleren når det først har gått galt, eller rett og slett ikke har nok kunnskap for å kunne oppdage det tidlig. Disse behandlerne, som oftest er uten helsefaglig bakgrunn, vil sjelden innrømme at det de har utført arbeidet feil. I andre tilfeller er arbeidet utført på en dårlig måte og resultatet deretter. Til slutt vil det ende opp med at man uansett må fjerne alt og eventuelt fylle på nytt, men da kan ditt naturlige vev allerede ha blitt ødelagt og vanskelig å få fint igjen.


Det vil selvfølgelig alltid medføre en viss risiko å fylle filler i ansiktet både hos seriøse og useriøse behandlere. Det kan også skje en gang i blant at resultatet ikke er tilfredsstillende for kunden, men velger du en flink behandler som er seriøs har de som oftest kunnskap, ressurser og erfaring nok til å gjøre opp for seg i ettertid. 


Seriøse behandlere har lav terskel for rekontakt med pasienten og vil alltid være tilgjengelig dersom det skulle være noe i ettertid. Det er også viktig at du som pasient kontakter behandleren din hvis du er misfornøyd, så man kan ta en vurdering og rette opp det som har blitt feil. 

Filler gone wrong. Bilde er tilsendt fra en kunde som har fylt på en annen klinikk.
Filler gone wrong.


Seriøse klinikker har alltid en ansvarlig lege og god kunnskap om anatomien din

En annen ting som er viktig å tenke på er at klinikken må ha en ansvarlig lege. Dette er spesielt viktig når det gjelder fillerbehandlinger. Klinikken må ha tilgang på Hylase. Sånn at hvis man skulle være uheldig å fylle feil har man mulighet til å løse opp filleren.

Fillerbehandling er en risikabel behandling fordi det er et fyllstoff med en gelekonsistens. Hvis denne injiseres i en blodåre kan vevet ditt dø i mangel på blodsirkulasjon og oksygen. En behandler skal ha kunnskap om anatomien i ansiktet ditt, og vite hvor filler kan settes og ikke i forhold til blodårer, nerver og muskler. 

Vi anbefaler også å alltid booke en konsultasjon før behandling slik at man kan få et inntrykk av behandlerens seriøsitet og kunnskap. 

xoxo.. BM


Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss