Det finnes flere ulike typer av hyperpigmentering. De mest vanlige er melasma, fregner, talgvorter, leverflekker/aldersflekker og post inflammatorisk hyperpigmentering.
Av 
Renate Johansen
 og 
December 28, 2021

Visste du at hyperpigmentering er en svært vanlig hudlidelse hos alle hudtyper?

Visste du at hyperpigmentering er en svært vanlig hudlidelse hos alle hudtyper? Pigmentflekkene vises som mørke eller lyse flekker i huden. Det er ikke farlig, men likevel er det noen som ønsker å behandle disse av kosmetiske årsaker.

Det finnes flere ulike typer av hyperpigmentering. De mest vanlige er melasma, fregner, talgvorter, leverflekker/aldersflekker og post inflammatorisk hyperpigmentering.

Melasma er en veldig vanlig tilstand som gir mørke flekker symmetrisk i ansiktet, spesielt hos kvinner. Kan forekomme ved soleksponering eller ved hormonforandringer, da spesielt for mange under svangerskap. Det er denne typen vi behandler mest.

Leverflekker eller aldersflekker skyldes soleksponering, også kalt for Solar Lentigo. Forekomsten øker med alder, og ses som en ensartet flekk i huden som varierer i farge. Disse er godartet, men det er viktig å utelukke mistanker om ondartet utvikling hos hudlege.

Talgvorter, også kalt seborreisk keratose, er en vanlig utvekst i huden. Kan oppstå på hele kroppen, men også ansikt. Disse er godartet og kan ligne på en stor føflekk. Det finnes flere alternative behandlinger for å fjerne disse, mest vanlig er å skjære de vekk hos lege eller bruk av flytende nitrogen som fryser de bort.

Vi på Beauty Medical kan behandle de fleste typer ved forskjellige behandlings protokoller. Kosmetisk behandling av Melasma og leverflekker gjøres ved bruk av kjemisk peeling i klinikk etterfulgt av hjemme hudprogram. Vi setter sammen individuelle behandlingsplaner tilpasset nøyaktig ditt problemområde og hudtype. Du kan bestille time her.

Kvinne ansikt full av pigmenteringer
Et ansikt full av pigmenteringer

Dette er de aktive ingrediensene du ønsker ved behandling av hyperpigmentering:

 • A-vitamin: Øker celledelingen og forhindrer melanosomer ut til keratinocyttene.
 • Ascorbic Acid/C-vit: Reduserer oksidert melanin. Sterk antioksidant som jevner ut hudtonen.
 • Arbutin: Hemmer modning av melanosomer hvor melanin produseres.
 • Azelaic Acid: Hemmer tyrosinase som kontrollerer produksjon av melanin.
 • Kojic Acid: Blokkerer melaninproduksjon.
 • Mandelic Acid: Sprer melanin jevnere til keratinocyttene.
 • Niaciamid Acid: Antiinflammatorisk, fuktgivende og pigmentet lysnende.
 • Phytic/Fytin Acid: Blokkerer syntesen av melanindannelse i epidermis og virker lysnende.
 • Pyruvic Acid: Øker celledelingen og løser opp melanin depoter.
 • Retinal: A-vitamin, men er mindre irriterende på huden grunnet færre omdanninger før den kan trenge inn i cellene og brukes.
 • Salicylic Acid: Antiinflammatorisk egenskaper, som er opphavet til mye pigmentproblematikk.
 • Tranexamic Acid: Inaktiverer tyrosinase.

Ulike klinikk behandlinger:

 • MEline Caucasian skin: Inneholder  Azelaic, Arbutine, Kojic, Lactobionic og retinal.
  Brukes til behandling av hyperpigmentering på lyse hudtoner. Lett nedetid ca. 5-7 dager med lett flassing.
 • MEline Ethnic skin: Inneholder Mandelic, Ascorbic, Phytic, Slicylic og retinal.
  Brukes til behandling av hyperpigmentering på etniske hudtoner. Lett nedetid ca. 5-7 dager med lett flassing.
 • MEline ID: Inneholder Tranexaminsyre, Glutatoin, Aksorbinsyre og Magnesium. Optimaliserer behandling av hyperpigmentering, vedlikehold- og forebyggende behandling. Utføres gjerne med mesoterapi.
 • MEline Spot: Inneholder Azelain, Salicylic,Pyrodruesyre, Resorciniolsyre og Tranexaminsyre. Brukes til å behandle spot hyperpigmentering, som solar lentigo eller hyperkeratose.
 • MEline Dark Circles: Inneholder kloreddiksyre, melkesyre, retinal, askorbinsyre og fytinsyre.
  Brukes til behandling av mørke ringer rundt øyne forårsaket av hyperpigmentering, kombinasjon av aktive, eksfolierende og lysnende ingredienser.
 • MEline Intimate: Inneholder Tranexsaminsyre, Retinal,Laktobionsyre og Mandelic.  Brukes til behandling av hyperpigmentering i intimområdet. Ingredienser som hemmer melaninsyntesen.
 • Lightning peel: Inneholder 5% Vitamin A, Melkesyre, Salisylsyre, Arbutin, Kojic, Fytinyre og smart GPS. Synergisk effekt på aldring, fine linjer og hyperpigmentering. Lengst nedetid opptil 10 dager, men gir helt fantastiske resultater på både pigmentering, porer , linjer og urenheter.
 • Mandelage peel: Mandelsyre, Liponsyre, Vitamin A og Smart GPS. Behandler mild innflammatorisk acne og overflatisk hyperpigmentering. Lite til ingen nedetid.
 • MCA-35 peel: CA 35%, Salisylsyre, Arbutin og Smart GPS.  Restrukturerende, anti-aging, oppstrammende og lysnende effekter. Nedetid 4-10 dager.

Alle disse forskjellige klinikkbehandlingene er for å gi deg en boost i behandlingsforløpet av hyperpigmentering, dette da vi kan bruke svært høyt aktive produkter i klinikk. Kan også kombineres med enten dermapen eller mesoterapi. Det er svært viktig å følge opp behandlingen hjemme med riktige produkter vi skreddersyr til deg. Vi erfarer helt sinnssyke resultater med de forskjellige behandlinger og produkter.
Det er viktig å huske på at ved start av disse protokollene kan man forvente noe nedetid. Fra lett til kraftig flassing i behandlet område, samt at man kan føle at huden er sår, rød og varm. Dette er helt normalt og ønskelig å oppnå for å få best mulig effekt og resultater.

Vi ønsker hjelpe deg med dette! Har du overflatiske pigmenteringer eller dyptliggende flekker som aldri går bort? Ikke bekymre deg! Vi har problemløsningen for deg.

Under kan du se forslag til svært enkle hjemme program som gir deg de resultatene du er ute etter.

* Det er fult mulig å kombinere produkter fra alle 3 serier.

Eksempel 1:

Passer fint for deg med lett til moderat hyperpigmentering og samtidig vil jobbe med aldringstegn og oppstramming.

Behandling i klinikk: Lightning peel eller MCA-35 peel.

Hjemme program med ZO:

 • 1% Retinol Radical Night Repair: Reduserer fine linjer, forbedrer hudstruktur og gir en jevnere og glattere hudoverflate.
 • 0,3-1% Retinol Skin Brightner: Med helt ny formula med Oleosome leveringssystem og bakuchiol for en maksimum lysningseffekt uten å skape mer irritasjon i huden. Retinol er nummer 1 på både antiaging, fukt, oppstramming og pigmentering. Er det ett produkt du burde ha i din hudpleie rutine er det retinol!
 • 10% Vitamin C-self activating serum: Kraftig dose askorbinsyre fornyer hudoverflater, gir glød og jevnere hudtone.
 • MEline: Pigment Home Mask: Brukes opptil x1 pr uke for jevnere hudtone. Både reduserer eksisterende pigmenteringer og samtidig hemmer produksjon av pigment.
ZO skin health hudprogram

Eksempel 2:

Mer aggressiv behandling av uønskede pigmenteringer. Passer for deg som har moderat til mye pigmentering og ønsker raske forandringer.

Behandling i klinikk:
MEline klinikk behandling

Hjemme program med MELINE:

 • Caucasian/Ethnic Day: Kraftige aktive ingredienser som både hemmer pigmentsyntesen og lysner allerede eksisterende pigmentering.
 • Caucasian/Ethnic Night: Reduserer effektivt mRNA-transkripsjonen som kreves for melaninproduksjon. Hindrer også melanosomutslipp og gir en jevnere pigmentering.
 • Restore; aktive ingredienser som bidrar til tilheling og bedre kollagenproduksjon. Gir en sterkere hudbarriere som er viktig når man bruker aktive produkter i behandling av hyperpigmentering.
 • Moist: Ren hyaluronsyre som gjenoppretter hudens fuktighetsnivå.
 • Pigment Home Mask: Brukes opptil x1 pr uke for jevnere hudtone. Både reduserer eksisterende pigmenteringer og samtidig hemmer produksjon av pigment.
Meline hudpogram

Eksempel 3:

For deg som har overflatiske hyperpigmenteringer og vil ha en generell jevnere hudtone.

Behandling i klinikk: Mandelage peel

Hjemmeprogram med NOON:

 • C-Cleanser Foam: Rens for alle hudtyper. Inneholder aktive ingredienser som virker forebyggende mot aldring, samt lysner og beroliger huden.
 • Retinol Charisma: Fra 0,3 til 1,6% retinol. Foryngende og korrigerende nattkrem. Har teknologien dermashield som bidrar til å redusere nedetid og reaksjoner til tross for høyt innhold aktive ingredienser.
 • Azelaic Forte 25: Lysnende, antiinflammatorisk, eksfolierende og reparerende egenskaper.
 • Vit C 11S: Effektivt serum som virker i dybden. Lysner og forebygger ujevn pigmentering.
 • Double White: Kremsystem som inkluderer både Vit C og Azelaic 20. Begge super effektive ved behandling av uønsket pigmentering.
Noon produkter kit

Husk at alle produktene som er nevnt ovenfor sleges i klinkken og i vår nettbutikk.

Vi i Beauty Medical ønsker å hjelpe kundene våre på best mulig måte, og derfor skreddersyr vi hudprogram for akkurat deg og din hud. Vi behandler alle problemområder og kan veilede deg i riktig retning om du ønsker en god hudhelse. Visste du at forebyggende behandling for din hud er alfaomega for å se ung og frisk ut lengre? Jo tidligere man starter jo bedre!
Hyperpigmenteringer er også en svært vanlig tilstand, spesielt for oss som bor i Norden. Vi er kjent for å være dårlige på å bruke SPF. Det er faktisk viktig å bruke dette hele året! Strålinger fra både sol og pc/mobilskjermer er store faktorer til hvorfor man får uønsket pigmenteringer i både ansikt og på kropp. Heldigvis kan vi behandle dette med riktige produkter som vist ovenfor. Ta kontakt med oss og vi hjelper deg gjerne!

XOXO Beauty Medical

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss