Ofte stilte spørsmål
FAQ

På Beauty Medical får vi ofte samme type spørsmål fra våre pasienter, og her finner du en oppsummering av disse. Skulle du ikke finne det du lurer på her, er det bare å kontakte oss.

Botox FAQ

Finnes det noen alvorlige komplikasjoner med rynkebehandling?

I svært sjeldne tilfeller kan man få en allergisk reaksjon på legemiddelet. Ved slike tilfeller er det viktig å kontakte helsepersonell øyeblikkelig. En allergisk reaksjon innebærer ofte pustebesvær, blekhet, kaldsvette, hjertebank, kvalme og brekninger.

Lammer bot.toxin muskulaturen?

Nei! den påvirker kun signalet mellom muskel og nerve, dvs. når hjernen sender et signal om at muskelen skal bevege seg, klarer ikke muskelen å oppfatte dette.

Hvor lang tid tar det før en kan se effekten etter en rynkebehandling?

Du begynner å merke effekten etter 4-6 dager, men du har ikke optimal effekt før etter 2 uker

Hva må man passe på etter rynkebehandling?

Du skal unngå å massere eller gni på det behandlede området. Du bør unngå å sminke deg 4-6 timer etter behandling. Du bør unngå store mengder av alkohol første døgnet. Du bør ikke trene eller gå i badstue det første døgnet etter behandling. Du bør holde hodet så rett så mulig når du sover, og ikke ha hodet opp ned første døgnet.

Kan jeg ta rynkebehandling?

Alle som ønsker å glatte rynker / linjer i ansiktet. Alle over 18 som ikke er gravide eller ammer. Alle som ikke har medisinske kontraindikasjoner mot virkestoffet eller har hatt en tidligere reaksjon. Du skal ikke ha feber eller pågående infeksjoner, og ikke ha pågående antibiotikabehandling.

Er det bivirkninger med rynkebehandling?

Man kan få følelsen av tunge / hengende øyelokk den første tiden etter behandling, fordi effekten av å løfte pannen er redusert. Dette går seg til i løpet av 3-4 uker. Det kan oppstå forbigående hevelser, blåmerker / rødhet eller kløe i det behandlede området og hodepine. Fordi effekten av bot.toxin er forbigående er også bivirkningene forbigående.

Hvor lenge varer svette og rynkebehandling?

En fordel med behandlingen er at effekten er forbigående. Effekten varer i gjennomsnitt 3-4 måneder etter førstegangs behandling. For å vedlikeholde optimal effekt bør man gjenta behandlingen 2-3 ganger i året. Menn har ofte kraftigere muskler enn kvinner, så virkningen hos menn kan avta raskere. Dette avhenger av hvor anspent muskelen er i utgangspunktet. Resultater fra vitenskapelige studier med bot.toxin brukt mot rynker tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Hvordan utføres svettte og rynkebehandling?

Rynkebehandling injiseres med en engangssprøyte med svært tynn spiss, behandlingen er skånsom og med lite ubehag. Behandlingen tar ca. 15 min. Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. De første 12 timene etter behandlingen bør man imidlertid ikke gni eller massere det området som er behandlet. Etter injeksjonen tar det 3-5 dager før bot.toxin begynner å virke og inntil 14 dager før man får full effekt.

Hva er fordelene med svette- og rynkebehandling?

En svært vanlig behandling er svettebehandling mot overdreven svette, også kalt hyperhidrose. Denne behandlingen gjør at du som sliter med dette kan ha en vanlig hverdag og bli tørr under armene istedenfor sjenerende svette i armhulene, hendene, under føttene, i rumpesprekken, på ryggen eller i ansiktet. Bot.toxin hjelper også mot tanngnissing og spenningshodepine. Man kan også gjøre ansiktet smalere ved injeksjoner i masseter muskelen (kjevemuskelen). Nyere forskning viser at bot-toxin i glabella, også kalt «sinnarynken», viser seg å kunne redusere depresjon med hele 40%. Fordelen med denne behandlingen er at behandlingen er forbigående og avtar etter ca 3 måneders tid.

Filler FAQ

Hvor burde jeg utføre fillerbehandling for å minske risikoen for alvorlige komplikasjoner?

Vi anbefaler på det sterkeste å oppsøke klinikker med sykepleier/lege som har god kunnskap om anatomien i ansiktet ditt, slik at risikoen for alvorlige komplikasjoner som for eksempel okklusjon minsker betraktelig. Det er også viktig at behandler har stor tilgang til Hyalase, som er nødvendig for å løse opp filler som har blitt satt feil. Det er også viktig at behandler har tilgang til rent utstyr og desinfeksjon for å unngå infeksjon, og EPIpen i tilfelle allergisk reaksjon.

Finnes det noen alvorlige komplikasjoner ved fillerbehandling?

Komplikasjoner som infeksjon, okklusjon og allergisk reaksjon kan også i sjeldne tilfeller forekomme. Ved infeksjon vil du oppleve ekstrem hevelse, smerte, rødhet, varme. Noen kan også oppleve gult puss/væske i hudområdet som er behandlet. Infeksjoner i huden må behandles hos lege. I sjeldne tilfeller kan det forekomme okklusjon av en blodåre. Okklusjon er den mest fryktede komplikasjonen ved fillerbehandling. Hvis man får filler inn i en blodåre vil vevet miste tilgang på oksygen. Ved ubehandlet okklusjon og synlig tegn på nedsatt sirkulasjon til vevet, kan det i verste fall føre til at vevet dør og/ eller skaper stygge sår. Det er ekstremt viktig at pasienter tar kontakt med sykepleier/lege dersom de mistenker alvorlige komplikasjoner.

Er det vanlig med klumper og ujevnheter etter fillerbehandling?

Filler er en gelemasse i forskjellige tykkelser, og den injiseres ofte i boluser eller i linjer under huden din. Filler bruker fra 2 uker - 2 mnd før den integreres ordentlig i vevet ditt. I tiden etter en fillerbehandling kan filleren kjennes ujevn, hard og klumpete ut, før den etterhvert smelter sammen i vevet den ligger i.

Hvilke bivirkninger har Restylane og Fillere?

Det kan oppstå forbigående hevelser, blåmerker / rødhet eller kløe i det behandlede området • Det kan oppstå klumper, da det er levende bløtvev vi jobber med. Når en géle injiseres er det klart dette kan klumpe seg. Dette er forbigående. Noen opplever at klumper kan vare helt opp til 2 mndr, men oftest går dette over innen første 4 ukene.

Er det noen forskjeller mellom de ulike fillerne til lepper og hvilke tilbyr dere?

Ja, filler kan være forskjellig i form av tykkelse/viskositet og varighet. Vi bruker ulike merker som f.eksempel Teosyal og Juvederm. Disse har også ulike priser.

Kan det være noen negative bivirkninger av fillers?

Vanlige bivirkninger etter filler er forbigående hevelse, rødhet, blåmerker og ømhet/ svak smerte. Disse er forbigående og forsvinner som oftest etter 1-7 dager. I områder hvor huden er tynn, kan filleren i noen tilfeller ses gjennom huden. Det gjør at huden får en blåaktig farge. Dette kalles Tyndall effekt. Tyndall effekt er ikke en farlig og kan rettes opp ved at man løser opp filleren med Hylase..

Hva er komplikasjoner til filler i nese og kan disse korrigeres i etterkant?

Komplikasjoner er de samme som når man utfører filler i lepper og ansikt. Komplikasjoner kan være blokade (blokkerer en blodåre med filler), filleren kan flytte på seg, infeksjon, allergisk reaksjon, granulom (klumper i vevet) og biofilm (innkapslet bakterie som gir tilbakevendende reaksjon og hevelse).

Hvorfor ser fillers naturlig ut på noen, men veldig unaturlig ut på andre?

Største grunnen til at noen får et unaturlig resultat etter utført fillerbehandling er at de får alt for mye filler, feilplassering og at den er uproporsjonert/usymmetrisk. De som oppnår et naturlig resultat tar gjerne mindre mengde, får plassert filleren riktig og har symmetri og balanse i ansiktet. For eksempel ser vi alt for ofte at andre behandlere fyller mye i overleppe, noe som skaper ubalanse og et uaturlig utseende.

Hvor lenge varer de ulike fillerbehandlingene dere tilbyr?

Filleren brytes gradvis ned over tid (ca. 8 mnd – 1 ½ år). Varighet på filler avhenger av flere faktorer: – Produkt (merke og viskositet) – Kroppens evne til å bryte ned filleren – Hvor ofte man utfører fillerbehandling

Kan man kombinere samme filler til f.eks hake og lepper?

Man kan i prinsippet bruke samme filler i hake som man har brukt i leppe dersom den er ment for lepper, men bruker man en tykkere filler for å bygge opp hake (samme som brukes i kinn og kjeve) er det ikke sikkert filleren er egnet for leppevev. Noen ganger bruker vi det resterende av leppefilleren i haka, for å gi litt ekstra volum i istedenfor å kaste det resterende produktet. Dersom du ønsker å bygge opp haken ved å gjøre den lengre eller fylle ut en kløft vil du mest sannsynlig trenge en tykkere filler med høyere viskositet.

Trådløft FAQ

Hvilke alvorlige bivirkninger kan oppstå med trådløft?

Det er også noen sjeldne og mer alvorlige bivirkninger knyttet til trådløft. Smerter er vanlig etter prosedyren, men til noen få personer kan smerten vare lengre enn 2 uker. Dette er ofte en stikkende smerte ved bevegelse eller berøring av ansiktet. I noen svært få tilfeller, kan man reagere negativt på enten bedøvelsen eller trådene, og kroppen kan samle mye væske, slik at man blir mer og lengre hoven enn normalt, opp til flere uker. Det er en infeksjonsrisiko ved behandlingen, og hvis din behandler ikke bruker sterilt og desinfisert utstyr, eller at du selv ikke er flink til å holde innstikkstedet rent hjemme, kan du få infeksjon. Dette kjennetegnes med stor hevelse, rødhet, varme, puss og store smerter. Vi gir forebyggende antibiotika til pasienter som utfører trådløft hos oss. Hvis vevet ikke får nok oksygen, kan det i ekstremt sjeldne tilfeller oppstå nekrose (celledød) av vevet. Hvis tråden påvirker en gren av ansiktsnerven, kan det forårsake forstyrrelser i ansiktsbevegelsene. Dette gjenskapes over tid. Dårlige resultater kan komme av trådens evne til å feste seg i ditt vev, enten om vevet er for tungt eller at du er uforsiktig etter behandling. Hvis du ikke er forsiktig med mimikk i ansiktet de første 2 ukene etter behandling, og ikke følger behandlers etterbehandlingsråd, kan du risikere et dårligere løft av trådene.

Hva er vanlige komplikasjoner ved trådløft?

Trådløft er en av de behandlingene vi har med lengst nedetid, vanligvis på 2 uker. Nedetid er den tiden vevet bruker på å komme seg tilbake til normalen. Nedetiden kan også vare lengre. Vanlige bivirkninger/komplikasjoner med trådløft er forbigående hevelse, blåmerker, hematom, ømhet, smerte og ujevnheter i huden.

Hvilke forventninger kan jeg ha til trådløft?

En trådløftbehandling gir ett lett løft og som gir deg et naturlig og subtilt resultat. Det er viktig å vite at løftet vil reduseres med ca. 50 % i løpet av de første ukene.

Hvilken behandling hjelper best mot hamsterkinn?

Ensymterapibehandling med PBSerum og trådløft kinn er den beste og mest effektive behandlingen mot hamsterkinn. Alternativt sett så bruker vi Ultraformer 3 + filler i kinn for å strekke vevet.

Kan jeg komme med sminke på når jeg skal ha trådløftbehandling?

Nei, trådløftpasienter må komme nydusjet og uten sminke da vi absolutt ikke vil ha uønskede bakterier i området.

Hvem passer trådløft for?

Trådløft passer for kvinner og menn mellom 35-60 år som ønsker et naturlig og lett løft uten kirurgi, som gir lite nedetid og et langvarig resultat.

Hva skal man unngå etter trådløft behandling?

Behold den kirurgiske tapen på i 3 dager. Ikke dusje eller få vann i området på 3 dager. Ikke bruke krem eller sminke på 3 dager. Sov på ryggen de første 3 nettene, vær forsiktig med mimikk og hard tygging den første uken. Ikke å trene de første 4 ukene og Menn må ikke barbere seg på 1 uke.

Hvordan utføres en trådløft behandling?

Først settes det lokalbedøvelse der trådene skal inn, så behandlingen forbindes med lite smerte. Deretter tres det en en kirurgisk tråd under huden med små knuter som gjør at tråden enkelt kan trekkes under huden i én retning men ikke den andre, og den vil bli hengende der når man slipper. Etter så å ha strammet trådene og fått det resultatet vi ønsker, klippes endene som forsvinner inn under huden. Etter behandlingen settes det på en kirurgisk tape over stikkstedene der trådene ble satt inn som skal være på de neste 3 dagene.

Hva er trådløft?

Trådløft er en «mini facelift» uten kirurgi. Metoden strammer opp slapp hud og gir ansiktet et friskere og glattere utseende på en trygg og enkel måte med lokalbedøvelse.

Kjemisk peel FAQ

Hvordan minske risikoen ved en kjemisk peeling?

Kjemisk peeling vil alltid kreve en vurdering av hva slags resultater man ønsker mot potensiell risiko, plager og kostnader man kan akseptere. Å velge en svakere peeling er derfor den mest åpenbare måten å minske risikoen. Ved en sterk kjemisk peel anbefaler vi at kundene er forbehandlet først. Dette vil si at kunden har gått på et hjemmeprogram over tid med aktive ingredienser for å gjøre huden vandt til ulike syrer. Kunden bør avslutte hjemmerutinen 5 dager før en sterk kjemisk peel, slik at huden ikke blir overbehandlet.

Hva er risikoen og potensielle komplikasjoner ved en kjemisk peeling?

Kjemisk peeling fjerner hud. Hvor dypt man går avgjør hvor store forandringer man kan forvente seg, og med dybde følger også ekstra risiko. Ved en overflatepeeling er det veldig lite som kan gå galt. Ved en dypere peeling er det viktig å vurdere risikofaktorer ut i fra hver enkelt hudtype og farge. Ved valg av en peeling med feil indikasjon eller styrke, kan det forårsake skader på huden som f.eks. brannskader, hyperpigmenteringer og arrdannelser.

Hvilke typer kjemisk peeling finnes?

Det finnes et hav av ulike mikser av kjemiske peelinger. Det finnes blant annet salisylsyre (BHA), pyrodruesyre, mandelsyre, kojic syre, askorbin syre (vitamin c), melkesyre (AHA), glykolsyre (AHA), trikloreddiksyre (vitamin A) og fenolsyre. Vi velger hvilke syrer som er best for huden din når du kommer på behandling. Vi gjør også kombinasjonsbehandlinger med kjemiske peelinger, som feks microneedling og mesoterapi for en optimal behandling for best hudfornyelse.

Hva er kjemisk peeling?

En kjemisk peel går ut på å fjerne gamle hudceller, og stimulere huden til å utvikle nye. De største fordelene ved å benytte kjemisk peeling for å fjerne gamle hudcelle og stimulere utvikling av nye.

ULTRAFORMER 3 FAQ

Hva er Ultra Former 3?

En innovativ behandling for oppstramming og løft av både ansikt og kropp. Maskinen bruker den nyeste teknologien innen mikro og makrofokusert ultralyd for å jobbe i alle dybder av hudens lag.

Hvem egner seg?

Ultra Former egner seg for alle som har begynt å miste sin naturlige kollagenproduksjon, eller som har slapp hud av andre årsaker som vektnedgang og graviditet. Den optimale aldersgruppen er 30-70 år.

Er behandlingen smertefull?

Under behandling kan du oppleve svak smerte eller ubehag. Dette varierer ofte fra område til område, og fra person til person.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Dette varierer fra område til område. Små områder i ansikt tar ca 15-30 min. Større områder som rumpe, mage eller fullt ansikt tar ca 1- 1 ½ time. Hvis du ønsker flere områder vil det ta lengre tid.

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Vi anbefaler 1-2 behandlinger i første omgang. Med ca- 4-6 mnd i mellom. De fleste opprettholder resultatet med ca 1 behandling i året. Resultatene på Ultra Former er langvarige, men huden eldes kontinuerlig og etterhvert vil huden begynne å sagge igjen.

Er det vondt i etterkant?

Det er ingen smerter i etterkant. Du kan derimot føle deg litt stram og støl i området i noen dager etterpå.

Hva må jeg tenke på etter behandling?

Du kan leve helt som normalt, det er altså ingen nedetid. Du kan trene, sminke deg og gå på jobb som vanlig rett etter behandling.

Hvordan vil huden se ut etter behandling?

Du kan bli litt rød i noen timer etter behandling. Behandlingen kan i noen tilfeller gi blåmerker og stølhet i vevet.

Når vil jeg se resultater?

Du vil få et umiddelbart resultat, men siden dette er en behandling som booster din egen kollagenproduksjon, så vil det ta 4-6 mnd før du ser endelig resultat. Huden vil jobbe på egen hånd, og bli bedre og bedre i denne perioden.

Kan det kombineres med filler?

Du kan helt fint ta filler i etterkant av behandlingen. Om du derimot har filler fra før i området du skal behandle, må du være obs på at ultralydstrålene kan fjerne filleren pga. den høye varmen.

Kan jeg kombinere Ultra Former med andre behandlinger?

Du kan helt fint ta andre behandlinger samtidig, før eller i etterkant. Eksempler på behandlinger som kan kombineres med Ultra Former er botox, trådløft og hudbehandlinger. Fillerbehandling bør du vente med til etter behandlingen.

Hvilke bivirkninger er knyttet til Ultra Former 3?

Under behandling kan du oppleve ubehag/ lett smerte. Etter behandling kan man føle seg litt støl i området, og du kan være rød på området i noen timer etter behandling. Det er normalt med prikking og litt hevelse i området i dager/uker etter behandling, men dette er forbigående. I noen få tilfeller kan du også få blåmerker på behandlingsområdet. Sjeldnere og mer alvorlige bivirkninger er blant annet forbrenning av vevet, som kan føre til sår og arrdannelse. En annen sjelden gang kan det dannes betennelse i vevet, lokal muskelsvakhet og forbigående påvirkning av nervene i ansiktet (midlertidige lammelser).

PBSerum FAQ

Er det noen bivirkninger med PBserum?

Bivirkningene til PBserum er ofte vanlig og forbigående. Rødhet, blåmerker, ømhet og hevelse oppstår som oftest etter behandling, men går over i løpet av de første dagene. I sjeldne tilfeller vil ikke behandlingen gi tilstrekkelig resultat. Dette er enten fordi serumet er injisert i feil lag, om du har lavt eller høyt stoffskifte, om du har blitt gravid, om du ikke har holdt vekten stabil eller ikke fulgt etterbehandlingsrådene fra din behandler. Det er en infeksjonsrisiko som ved alle andre behandlinger hvor man penetrerer hudbarrieren. Det er viktig å holde området rent samme dag, og unngå basseng, strand og badstu de første 24 timene.

Har dere før og etterbilder fra kunder som har brukt PBSerum hjemmeprodukt?

Ja det har vi. Sjekk instagram “høydepunker” for å se før og etterbilder.

Kan man bruke PBSerum Easy Touch rundt øynene og leppene?

PBSerum Easy Touch anbefales ikke å bruke i ansikt, da den er oljebasert og inneholder aktive ingredienser.

Koster PBSerum like mye, uansett området som behandles?

PBSerum koster 7500,- per behandling, så det lønner seg å booke en 3 pk (3 behandlinger i pakkepris til 18 000,-) Da sparer man en del penger.

Hvilken behandling hjelper best mot hamsterkinn?

Ensymterapibehandling med PBSerum og trådløft kinn er den beste og mest effektive behandlingen mot hamsterkinn. Alternativtsett så bruker vi Ultraformer 3 + filler i kinn og under øre.

Kan PBSerum brukes til å stramme løs hud i ansikt etter stort vekttap?

Ja. PBSerum er perfekt dersom du ønsker å stramme opp huden på cellenivå. I kombinasjon med trådløft vil man få fantastiske resultater.

Hvor lenge varer resultatene av PBSerum?

Resultatene er varige så lenge du ikke utsetter kroppen og huden for en drastisk endring som f.eks vektoppgang/nedgang eller graviditet.

Er PBSerum mot arr så å si det samme som Restylane Skin Booster, altså en filler?

Nei, PBSerum er ikke det samme som Restylan Skin Booster. PBSerum er en enzymbehandling, ikke en filler med gelèkonsistens. Går ut på at vi blander enzymene, som kommer i pulverform, sammen med hyaluronsyre og sterilt saltvann før vi injiserer produktet i området man ønsker å jobbe på.

Våre Behandlinger

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss