Fjerning av filler

Fjerning av filler / hyaluronsyre

Fjerning av filler

Migrert filler i lepper eller ansikt er et økende problem. Dette kan fjernes med et enzym som bryter ned filler som har flyttet på seg.

Migrert filler i lepper eller ansikt er et økende problem. Migrert betyr at filleren har flyttet seg fra området fra området er egentlig er plassert. Bruken av filler har økt med 100% bruk de siste 10 årene på verdensbasis, og dette er et resultat av de økende problemene med fillerkomplikasjoner. Filler skal injiseres i ulike dybder i huden og dersom man injiserer dette i feil lag, eller bruker for tykk filler i eksempelsvis bløtvev som lepper, kan komplikasjoner oppstå. I tillegg er et uønsket estetisk resultat også ofte problemer som oppstår. Dette kan fjernes med et enzym som bryter ned filler som har flyttet på seg. Vi bruker kun hyaluronidase (enzym) med bakteriell opprinnelse som har høyere spesifisitet, stabilitet, renhet og en bedre sikkerhetsprofil. Mange kjenner igjen behandlingen som hylase/hyalase. Tidligere har det eneste produktet i Norge som har vært brukt vært hyaluronidase som er produsert med animalsk opprinnelse. Dette øker sjansen for anafylaktisk sjokk og allergiske reaksjoner, pga at enzymene ikke er uten tilsetningsstoffer som den vi bruker, som øker sjansen for allergiske reaksjoner, større hevelser og i verste fall anafylaktisk sjokk. Enzymene som injiseres i området bryter opp bindingene i hyaluronsyren, slik at den forsvinner fra området. In vitro studier på produktet vårt viser at det tar ca 60 min (avhengig av tykkelsen på filleren) før 50% er brutt ned, og ytterligere 14 dager før alt er nedbrutt. I enkelte tilfeller må flere behandlinger til. I vår klinikk bruker vi oftest en hyaluronidase som har 10 ganger høyere konsentrasjon (1500 unit) enn den som tidligere har vært alene på markedet, så det holder som regel med en runde med fjerning. Men vi har også en som tilsvarer vanlig konsentrasjon (120 unit) til bruk av korringeringer og mindre områder. Det anbefales at vevet får et par uker på å hvile seg, før ny filler evt settes. Det er en risiko for allergisk reaksjon med denne prosedyren, spesielt utsatt er de som har vepseallergi selvom vårt produkt har vesentlig mindre sjanse for dette. Se bilder under. Ditt naturlige vev brytes ikke ned som mange tror. Og nyere studier viser at ved en alvorlig okklusjon skal 3000 units injiseres innen svært kort tid. Har man da ikke tilgang til høyere konsentrasjoner pr glass, vil det ta tid å blande 150 units glass. Dermed er det også en trygghet for våre pasienter at vi har dette tilgjengelig til enhver tid.
Produktet er forøvrig ikke et legemiddel til de som måtte lure på dette. Dette er rekombinante enzymer som er 0% uten tilsetningsstoffer. Det er bredt rapportert bruk av hyaluronidase vitenskapelig litteratur. (kilde: European Journal of Medical Research)

Ulike indikasjoner for fjerning av filler kan være:
Retusjering og balansesymmetri av lepper eller andre områder i ansiktet
Iskemi i leppene
Iskemi periorbitalt (under øyne)
Periorbital granulom
Granulom i nasojugal fold
Granulom i leppene
Overfylte lepper, under øyne og kinn
Geleliknende vev på innsiden av leppene
Migrert filler som resultat av overfylling på overleppe
Klumper
Uønskede hevelser som opptrer uvanlig som kommer og går
Tyndeleffekt (overfladisk filler i lepper som gir blålig synlighet
Vaskulær okklusjon (tilstoppet blodåre som forårsaker vevsdød)50% av tilfeller med okklusjon skjer i glabella regionen. Andre ekstra utsatte områder er under øyne, nese og tinning.

Bildegalleri:

Hva kundene sier om
Beauty Medical

Fjerning av filler

FAQ

Hvordan fjerner man feilplassert filler i leppene?

Migrert filler i lepper eller ansikt er et økende problem. Migrert betyr at filleren har flyttet seg fra området fra området er egentlig er plassert. Bruken av filler har økt med 100% bruk de siste 10 årene på verdensbasis, og dette er et resultat av de økende problemene med fillerkomplikasjoner. Filler skal injiseres i ulike dybder i huden og dersom man injiserer dette i feil lag, eller bruker for tykk filler i eksempelsvis bløtvev som lepper, kan komplikasjoner oppstå. I tillegg er et uønsket estetisk resultat også ofte problemer som oppstår. Dette kan fjernes med et enzym som bryter ned filler som har flyttet på seg. Vi bruker kun hyaluronidase (enzym) med bakteriell opprinnelse. Mange bruker ordet for behandlingen som hylase. Tidligere har det eneste produktet i Norge som har vært brukt vært hyaluronidase som er produsert med animalsk opprinnelse. Dette øker sjansen for anafylaktisk sjokk og allergiske reaksjoner, pga enzymene ikke er uten tilsetningsstoffer som den vi bruker. Enzymene som injiseres i området bryter opp bindingene i hyaluronsyren, slik at den forsvinner fra området. Det tar ca 60 min (avhengig av tykkelsen på filleren) før 50% er brutt ned, og ytterligere 14 dager før alt er nedbrutt. I enkelte tilfeller må flere behandlinger til. I vår klinikk bruker vi oftest en hyaluronidase som har 10 ganger høyere konsentrasjon enn den som tidligere har vært alene på markedet, så det holder som regel med en runde med fjerning. Det anbefales at vevet får et par uker på å hvile seg, før ny filler evt settes. Det er en risiko for allergisk reaksjon med denne prosedyren, spesielt utsatt er de som har vepseallergi selvom vårt produkt har vesentlig mindre sjanse for dette. Se bilder under. Ditt naturlige vev brytes ikke ned som mange tror. Ulike indikasjoner for fjerning av filler‍ kan være: retusjering og balansesymmetri av lepper eller andre områder i ansiktet, Iskemi i leppene, Iskemi periorbitalt (under øyne), Periorbital granulom, Granulom i nasojugal fold, Granulom i leppene, Overfylte lepper, under øyne og kinnGeleliknende vev på innsiden av leppeneMigrert filler som resultat av overfylling på overleppeVaskulær okklusjon (tilstoppet blodåre som forårsaker vevsdød) 50% av tilfeller med okklusjon skjer i glabella regionen. (Noen studier hevder til og med en høyere prosentandel) Andre ekstra utsatte områder er under øyne, nese og tinning. Det er bredt rapportert bruk av hyaluronidase vitenskapelig litteratur. (kilde: European Journal of Medical Research)‍

Har du flere spørsmål?
Sjekk ut vår FAQ side eller send oss en melding via chatten.

Andre behandlinger
Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss