Alt du trenger å vite om retinol ved forebygging og behandling av din hud
Av 
Renate Johansen
 og 
August 2, 2023

Din nye bestevenn innen antiage - vidunder vitaminet Retinol!

Den ultimate nøkkelen til en strålende hud og ungdommelig glød - Retinol!

Vi har alle hørt om retinol, og det er med god grunn at denne magiske ingrediensen blir hyllet som en av de mest effektive anti-age løsningene på markedet. Hvis du er ute etter en strålende hud med forbedret tekstur, reduksjon av fine linjer, reduksjon av pigmenteringer, mer fasthet og rett og slett bare mer glød er retinol det ultimate valget for deg!

Så hva er egentlig retinol? Retinol er en form av vitamin A som finnes i mange hudpleieprodukter. Det er klinisk bevist at retinol klarer å fremme cellefornyelsen samt øke produksjonen av kollagen, noe som igjen fører til en fastere, jevnere og mer ungdommelig hud. Denne vil også være med på å bygge opp hudbarrieren din for en mer sterk og robust hud. Men vær oppmerksom på at retinol kan være litt sterk for noen hudtyper, og det er viktig å følge produsentens instruksjoner og starte med lavere konsentrasjoner hvis du er nybegynner. Om du er en som ønsker å jobbe med huden for å opprettholde og forebygge aldringstegn samt bare føle deg fresh i din egen hud i hverdagen er et retinol produkt ET MUST for deg!

HUSK! Retinol er en sterk ingrediens som vil skape reaksjoner i huden din. Dette med formål at den skal regenereres, fornyes og til slutt bli robust nok til å takle syrer og andre påkjenninger. Det er derfor HELT normalt at du vil oppleve rødme, svie, flassing og irritasjon i huden din i starten. Det er her mange gjør feil, og slutter med produktet. Det er nå du MÅ fortsette for å få de gode effektene retinol har å tilby i lengden. Det er vanlig at irritasjonene varer i noen uker før huden din blir sterkere og mindre sensitiv. Hold ut! Kombiner retinol med hydrerende og beroligede produkter som kan hjelpe deg i stor grad.

Nå la oss snakke om noen fantastiske retinol-produkter som kan forvandle hudpleierutinen din:

  1. Retinol Skin Brightener fra ZO Skin Health:

ZO Skin Health har lenge vært kjent for å tilby avanserte hudpleieprodukter, og Retinol Skin Brightener er intet unntak. Denne kraftige formelen kombinerer retinol med antioksidanter for å jevne ut hudtonen og redusere synligheten av solskader og pigmentering. Den jobber også for å forbedre hudens elastisitet, slik at du kan nyte en fastere og strammere hudoverflate. Finnes i styrkene 0,25%, 0,5% og 1%. Vi anbefaler å starte på den svakeste om du skal starte reisen din med retinol.

  1. Wrinkle and Texture Repair fra ZO Skin Health:

Hvis fine linjer og rynker er dine hovedbekymringer, er Wrinkle and Texture Repair fra ZO Skin Health et produkt du definitivt bør vurdere. Denne avanserte formelen inneholder retinol for å glatte ut rynker og teksturproblemer, mens den samtidig stimulerer kollagenproduksjonen for å forbedre hudens fasthet. Etter regelmessig bruk vil du oppleve en mer jevn hudoverflate og en ungdommelig glød. Finnes kun i styrken 0,5% men har et raskt og effektivt leveringssystem som gjør at den er svært sterk på huden likevel.

  1. Radical Night Repair fra ZO Skin Health:

Når det kommer til å forvandle huden din mens du sover, er Radical Night Repair et populært alternativ. Denne kraftige nattserumet er formulert med en høy konsentrasjon av retinol, sammen med antioksidanter og beroligende ingredienser, som jobber sammen for å redusere fine linjer, bekjempe frie radikaler og gi deg en klarere og mer strålende hud når du våkner. Ofte brukes denne som en kur hvor du bruker en stor mengde over 3-4 dager på natt som gir deg en hjemmepeel effekt. Du kan da regne med å flasse og bli svært sensitiv i opptil 7 dager etter siste påføring. Dette er hele poenget med bruk. Skape en reaksjon for å trigge cellefornyelse i huden.

  1. Retinol Charisma fra Noon Aesthetics:

Retinol Charisma fra Noon Aesthetics er et annet retinol-produkt som har fanget oppmerksomheten til mange skjønnhetsentusiaster. Dette kraftige serumet er designet for å redusere synligheten av fine linjer og rynker, samtidig som det forbedrer hudens fasthet og elastisitet. Med regelmessig bruk vil du oppleve en hud som ser ungdommelig og revitalisert ut. Denne inneholder en patentert teknologi som heter DermShield som beskytter huden din mot trigging av nerveceller som skaper irritasjonene som retinol gir. Et supert alternativ til deg som ønsker å mimimere reaksjoner men fremdeles få nyttelse av retinol effektene.

Når du bruker retinolprodukter, er det viktig å huske å bruke solbeskyttelse om dagen, da retinol kan gjøre huden din mer følsom for solen. Det anbefales også å starte gradvis med lavere konsentrasjoner for å unngå irritasjon, og deretter øke styrken etter hvert som huden tilpasser seg.

Så der har du det, noen fantastiske retinol-produkter som kan hjelpe deg med å oppnå en strålende hud med reduserte fine linjer og rynker. Husk å konsultere med en hudpleiespesialist før du introduserer retinol i rutinen din, slik at du finner de beste produktene som passer for akkurat din hudtype og behov. Book en time hos oss for råd om retinol!

Book en uforpliktende gratis hud konsultasjon HER

Så sett i gang og gi huden din den kjærligheten den fortjener med retinol - helt klart nøkkelen til ungdommelig glød og en sunn, strålende hud!

xoxo BM gjengen <3

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss