Alt du trenger å vite om antioksidanter og hvorfor de er et must for din hud!
Av 
Renate Johansen
 og 
July 11, 2023

Hvorfor DU bør ha antioksidanter i din hudpleie rutine!

Skin Care Superhelter: Antioksidanter og Deres Viktige Rolle i Hudpleie rutinen

Ja de er virkelig superhelter! Når det gjelder å oppnå sunn og strålende hud, er det viktig å velge produkter som gir deg den beste beskyttelsen og pleien. En gruppe ingredienser som har fanget oppmerksomheten til mange hudpleie eksperter er antioksidanter. Disse mirakel molekylene spiller en kritisk rolle i hudpleie og kan bidra til å bekjempe skadelige effekter av frie radikaler og aldring. I dag skal vi gå inn på hvorfor antioksidanter er så viktige og hvordan de burde bli en viktig del av din daglige hudpleie rutine!

Så hva er egentlig Antioksidanter?

Antioksidanter er stoffer som finnes naturlig i visse matvarer og også nå i mange hudpleie produkter. Deres primære funksjon er å beskytte huden mot skadelige effekter av frie radikaler, som dannes av et resultat av miljømessige faktorer som forurensning i lufta, UV-stråling og dårlig kosthold eller livsstil. Frie radikaler samles opp i cellemembranen som i sin tid vil forårsake at hudcellene bryter sammen eller blir større i størrelse, som fører til tidlige aldringstegn og tap av elastisitet. Denne prosessen i huden vil også skape en svekket hudbarriere, som er årsaken til mange kjente hudproblemer som tap av fuktighet, urenheter, inflammasjon, pigmenteringer og økt sensitivitet.

Men bekymre deg ikke! Det er faktisk en ganske enkel løsning på disse problemene om du implementerer riktige produkter for å beskytte huden din.

Bilde: https://essensbeautyblogg.no/antioksidanter-forebygger-og-beskytter/

Kampen mot Frie Radikaler

En av de viktigste grunnene til å inkludere antioksidanter i din hudpleie rutine er deres evne til å bekjempe nettopp frie radikaler vi pratet om over her. Antioksidanter fungerer ved å nøytralisere frie radikaler og hindre dem i å forårsake skade på hudcellene våre. Dette hjelper til med å opprettholde en sunn og ungdommelig hudtone, samtidig som det reduserer risikoen for tidlig aldring og andre hudproblemer.

Forskjellige Typer Antioksidanter i Hudpleieprodukter

Det finnes mange forskjellige typer antioksidanter som brukes i hudpleie produkter, og hver har sine unike fordeler. Noen av de mest populære antioksidantene inkluderer:

  • Vitamin C: Dette kraftfulle vitaminet bidrar til å lysne hudtonen, stimulere kollagen produksjonen og beskytte huden mot UV-skader.
  • Vitamin E: Vitamin E er kjent for sin fuktighetsgivende effekt og evne til å beskytte huden mot oksidativt stress. Det kan også bidra til å redusere synligheten av arr og fine linjer.
  • Grønn te-ekstrakt: Grønn te er en rik kilde til polyfenoler, som har sterke antioksidant egenskaper. Grønn te-ekstrakt bidrar til å berolige huden, redusere betennelse og beskytte mot solskader.
  • Resveratrol: Dette kraftfulle antioksidant stoffet finnes naturlig i druer og rødvin. Det bidrar til å beskytte huden mot aldring og forbedre hudens elastisitet.
  • NIACINAMID: (Vitamin B3) Vitamin B3 er en super antioksidant for å styrke hudens barriere. Med betennelsesdempende effekter som også øker effekten til andre antioksidanter. Studier viser også at den jevner ut pigmenteringer, glatter ut huden og bevarer dens fukt nivå.
  • RETINOL: (A vitaminsyre) den mest potente antioksidanten på markedet. Denne har også dokumentert effekt på dens egenskaper. Stimulerer til økt kollagen produksjon, bekjemper skader fra frie radikaler i huden som skaper celle ødeleggelse, fremskynder cellefornyelsen som gir reduksjon av aldringstegn, jevner ut hudtonen og virker effektivt på uren hud.

Integrering av Antioksidanter i din hudpleie rutine!

For å dra nytte av fordelene med antioksidanter, er det viktig å integrere dem i din daglige hudpleierutine. Du kan gjøre dette ved å velge hudpleieprodukter som inneholder høye nivåer av antioksidanter. Serum, fuktighetskrem og solkrem er gode produkter å begynne med. Bruk dem regelmessig for å beskytte huden mot frie radikaler og forbedre hudens generelle helse og utseende.

Vår anbefaling er bruk av en rik krem med antioksidanter på dagtid for beskyttelse gjennom dagen (sammen med SPF!!), og retinol for cellefornyelse på nattetid. Dette er et MUST!

Eksempler på antioksidanter fra våre hudpleie serier:

Her har du et bredt utvalg av antioksidant produkter fra våre fantastiske serier! Ta kontakt med oss på 403 11 017 eller send oss en mail på: kundeservice@beautymedical.no ved spørsmål eller om råd til hvilket produkt du bør velge!


Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss