Vi på Beauty Medical forteller deg alt du trenger å vite om eksfoliering av huden. Hvor ofte, mekanisk eller kjemisk, hvorfor og hvilket produkt! Det er flere grunner til at du bør bli...
Av 
 og 
December 28, 2021

Hvorfor er eksfoliering viktig?

Vi på Beauty Medical forteller deg alt du trenger å vite om eksfoliering av huden. Hvor ofte, mekanisk eller kjemisk, hvorfor og hvilket produkt!

Det er flere grunner til at du bør bli en aktiv skubber. Huden kvitter seg naturlig med døde hudceller hver dag og produserer nye hele tiden. Talg og sebum produseres også hele tiden og legger seg som en hinne på hudens overflate. Smuss, skitt og forurensning fra omgivelsene vil også legge seg på huden i løpet av dagen. De fleste av oss er flinke til å rense ansiktet morgen og kveld, men flere av oss bruker ikke aktivt peeling som en del av hudpleierutinen.

For at de aktive ingrediensene i serum og kremer skal kunne trekke dypere ned i vevet er det essensielt at huden er ferdig preppet. Du kan sammenligne det med at du skal male en vegg. Ville du malt ny maling rett på en vegg med gammel maling som flasser av?

Vi trenger å skrubbe huden for å fjerne døde hudceller, talg og smuss, og for å klargjøre huden for produktene vi legger på etterpå. En skrubb kan være mekanisk eller kjemisk. Det vil si enten med korn, fruktsyrer eller begge deler. Våre favoritter er Exfoliating Polish og Dual Action Scrub fra ZO Skin Health. Exfoliating Polish er en mekanisk skrubb som inneholder magnesium krystaller som gir en effektiv men skånsom peel. Dual Action Scrub er en mekanisk og kjemisk peel som inneholder grovere korn samt AHA-syrer. Denne er en stor favoritt blant pasienter som sliter med akne og fet hud.

Vi kan også utføre kjemiske peelinger i klinikk. En kjemisk peeling er en sterkere peel som inneholder høye konsentrasjoner av fruktsyrer. Under kontrollerte former, etser vi bort det øverste hudlaget. Huden starter å fornye hudcellene og flasser av de gamle. Etter 5-7 dager vil huden være som normal igjen.

Eksfoliering øker altså blodsirkulasjonen, cellefornyelsen, glød og gir en glatt hudoverflate!  Om du ønsker hjelp til å finne riktig skrubb eller kjemisk peel hjelper våre kosmetiske dermatologiske sykepleiere i klinikken deg. Husk at vi også selger produktene i nettbutikken!

<3 Beauty Medical Oslo

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss