Alt om microneedling!
Av 
Nina Andersen
 og 
August 15, 2023

Microneedling - hva er det og hvorfor er behandlingen så populær?

Se for deg følgende scenario: En enkel, ikke-kirurgisk behandling som kan bidra til å forbedre hudens tekstur, redusere arr og fine linjer, og gi deg en frisk, strålende glød. Velkommen til verdenen med microneedling! Denne revolusjonerende prosedyren har tatt denne bransjen med storm, og det er ikke uten grunn. I dette blogginnlegget skal vi gå gjennom hva microneedling er, hvordan det fungerer, og hvorfor det kan være verdt å vurdere for deg og din hudreise.

Hva er Microneedling?

Først lurer du kanskje på, hva er egentlig microneedling? Microneedling, også kjent som kollageninduksjonsterapi, er en ikke-kirurgisk behandling som involverer bruk av en type penn med mange mikro-tynne nåler som lager små, kontrollerte mikroskopiske hull i overflaten av huden. Med andre ord så skaper vi små traumer i huden, med vilje. Dette stimulerer kroppens naturlige helbredelsesprosess og fremmer produksjonen av kollagen og elastin - to viktige komponenter som gir huden sin fasthet og elastisitet.

Hvordan Fungerer det?

Prosedyren utføres av en hudpleiespesialist eller medisinsk profesjonell, som du finner i vår klinikk. Først renses huden med rens og en fettfjernende solution for å preppe huden grundig. Deretter føres microneedling-pennen over huden, og nålene skaper små kanaler i epidermis (det ytterste laget av huden) og ned i dermis (det dypere laget). Denne prosessen utløser en kontrollert skade som aktiverer hudens naturlige regenereringsprosess. Altså at huden begynner å reparere seg selv.

I respons begynner kroppen å produsere mer kollagen og elastin for å reparere de små hullene. Dette resulterer i en forbedret hudtekstur, jevnere hudtone, og en reduksjon i arr, fine linjer, og porer. I tillegg øker kollagen-produksjonen i huden din generelt, noe som fører til mer glødende hud.

Fordeler med Microneedling:

  1. Reduserte Arr og Arrvev: Microneedling har vist seg å være effektivt for å redusere synligheten til ulike arr, da den lager nytt traume i arret slik at det gror på nytt.
  2. Forbedret Hudtekstur: Behandlingen kan gi jevnere hud ved å glatte ut ujevnheter og grovhet.
  3. Fornyelse av Hudfarge: Microneedling kan hjelpe med å redusere pigmentering og bidra til en jevnere hudtone.
  4. Reduserte Fine Linjer: Ved å stimulere kollagenproduksjonen kan microneedling bidra til å redusere aldringstegn.
  5. Bedre Absorpsjon av Hudpleieprodukter: Mikrokanalene som dannes under behandlingen, øker hudens evne til å absorbere aktive ingredienser fra hudpleieprodukter.

Etterbehandling og Resultater:

Etter microneedling kan huden føles litt rød og irritert, lik solbrenthet. Dette er en naturlig reaksjon og vil avta i løpet av noen dager. De fleste opplever også en umiddelbar "glød" rett etter behandlingen. For å oppnå de beste resultatene, anbefales det vanligvis flere behandlinger med noen ukers mellomrom. Resultatene kan variere, men mange ser forbedringer etter bare noen få økter. Hvor mange runder med behandlingen avhenger av hva som er ønsket resultat og hvilket utgangspunkt vi arbeider med.

Microneedling har virkelig satt seg som en populær og effektiv behandling innen hudfornyelse. Husk å konsultere med en ekspert før du bestemmer deg, slik at du kan dra nytte av de beste resultatene for din unike hudtype og behov. Vi tilbyr gratis konsultasjon hos kosmetisk sykepleier, som vil gi deg rikelig med god informasjon slik at vi sammen kan finne ut om behandlingen er egnet for din hud.

Har du spørsmål eller lurer på om dette er for deg? Bestill enkelt time til en hud konsultasjon HER

xoxo BM gjengen <3

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss