Viktigheten med riktige produkter når du sliter med tørr hud!
Av 
Renate Johansen
 og 
Sandra Romano
July 24, 2023

Sliter du med tørr hud? Vi har løsningen til deg!

Er du en av de som sliter med tørr hud? Vi har løsningen til deg!

Hva forårsaker egentlig tørr hud?
Som navnet antyder, er tørr hud forårsaket av mangel på olje men kan også trigges av andre faktorer. Dette er en av tingene som også svekker hudens barriere, og reduserer derfor dens evne til å holde ulike mikroorganismer ute men også reduksjon av hold på fuktighet fra innsiden. Miljøfaktorer som kaldt/tørt klima, for mye soleksponering kan være avgjørende faktorer. I tillegg med visse hudsykdommer som eksem og psoriasis er vanlig hos de med tørr hud. Noen ganger er tørrhet også genetisk, men talgproduksjonen kan også naturlig reduseres når vi blir eldre. Sterke såper, gale hudpleie produkter eller vaskemidler med ingredienser som er dårlig for huden vår kan også la den føles tørr og/eller irritert etter bruk.

I dette innlegget vil vi forklare dypere om problemet med tørr hud og se nærmere på de beste produktene fra våre serier som kan hjelpe deg med å få en hydrert og strålende hud hele året.

Hvorfor har noen tørr hud og andre ikke? Og hvorfor kan det skifte med årstidene? 

 1. Værforhold: Ekstrem kulde om vinteren og sterk sol om sommeren kan begge tørke ut huden vår.
 2. Luftfuktighet: Lav luftfuktighet. Spesielt om vinteren når luften ute inneholder mindre fukt og varme apparater inne som fjerner fuktigheten fra luften er i bruk.
 3. Alder: Huden blir naturlig tørrere med alderen, da produksjonen av olje og fuktighet avtar.
 4. Hygienevaner: Bruk av sterke såper, dårlig rens til ansikt og hyppig håndvask kan fjerne naturlige oljer fra huden.
 5. Genetikk: Noen mennesker kan være genetisk mer utsatt for tørr hud og har mindre oljeproduksjon i huden.
 6. Dehydrering: Lite væske i kroppen vil også vises tydelig på huden din. Å drikke rikelig med væske i løpet av dagen er en viktig faktor for å opprettholde fuktighet i huden vår.

Faktisk så har rundt 70% av befolkningen i Norge tørr hud, så dette er en vanlig problemstilling hos mange. Det aller første du må gjøre er å sørge for å drikke nok vann, em hydrert kropp er en hydrert hud. Så må du introdusere riktige produkter i din hudpleie rutine, som både gir masse fukt og faktisk klarer å penetrere dypt nok i huden sammen med ingredienser som vil styrke din hudbarriere. En sterk barriere er essensielt for at huden din skal klare å holde på fukt, samt være sterk og sunn.
Ofte nytter det ikke bare smøre på en eller annen fuktighetskrem fra butikken, da denne ofte inneholder alt for mye parfymer og alt for lite av riktig syrer. De føles ofte gode ut på huden da de inneholder lipider som smører det ytterste hudlaget ditt. Problemet her er at kremen rett og slett ikke kommer dypt nok til å behandle huden din i dybden, hvor problemet ligger.

Våre fantastiske serier har noen produkter som vil redde deg fra dette problemet! Ved bruk av riktige ingredienser i din daglige hudpleie rutine vil du enkelt og raskt kunne redusere tørrhet i huden og få tilbake din glød!

Her er de beste tipsene fra oss: 


Først og fremst er det hudbarrieren vi må jobbe med og få sterk igjen. Derfor er Daily Power Defense et MUST for å begynne reisen mot en sunn og frisk hud!

 • Daily Power Defense - ZO Skin Health
  Avansert serum med DNA-reparerende enzymer og rik på antioksidanter som både reparerer en skadd hudbarriere og beskytter huden mot oksidativt stress. Den reduserer også inflammasjon som kan være en følge av langvarig tørr hud.
 • Hydrating Cream - ZO Skin Health
  Unik formula som tilfører essensiell hydrering til en irritert, svekket og tørr hud i det daglige. Støtter hudens naturlige regenerasjon og reduserer også fine linjer. Dens rike fuktighetsgivende egenskaper gjenoppretter hudens barriere, samt demper rødhet.

 • Igloo Moist 24/4 - NOON Aestetics VÅR FAVORITT
  Avansert peptid- og kjøleteknologi. Både sterkt hydrerende og nedkjølende effekt. Forsinker og reduserer synlige fine linjer og forbedrer hudens elastinet og fasthet. Hyaluronsyre, hveteekstrakt, tertrapeptide og menthyl PCA som aktive ingredienser.
 • Halo-Ronic Serum - NOON Aestetics
  Mykt og deilig serum med en kombo av virkestoffer med kraftig hydrerende og anttinflammatorisk effekt! Med høyt innhold av hyaloronsyre og gurkemeieekstrakt er denne virkelig en favoritt. Bidrar til en sunnere, friskere, hydrerende og glødende hud.
 • Igloo Mask - NOON Aestetics
  For deg som ønsker det ekstra boostet med fuktighet til huden din gjennom uken. Fuktighetsgivende, beroligende og kjølende maske som gir langvarig effekt på huden din. Gjenoppbygger en skadet hud og forbedrer utseendet.


Uansett årstid er tørr hud en tilstand som kan håndteres effektivt med en riktig hudpleie rutine. Med våre serier har du alle nødvendige produkter for å gi huden din den kjærligheten og fuktigheten den trenger. Ikke la tørr hud hindre deg i å ha en strålende hud hele året!

Klem BM gjengen <3

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss