Alt du trenger å vite om hvordan å behandle og regulere for mye talgproduksjon
Av 
Iselin Slangsvold
 og 
July 11, 2023

VÅRE BESTE TIPS TIL EN OLJETE HUD

Oljete hud kan være en frustrerende utfordring for mange av oss. Den glinsende overflaten og tendensen til å utvikle akne og hudormer kan virkelig påvirke selvtilliten vår. But no worries! Med riktig kunnskap og produkter kan du effektivt takle oljete hud og få tilbake en sunn og strålende glød. Flere av oss som jobber på Beauty Medical har hatt eller har problemer med mye talgproduksjon. Faktisk har 85% av oss problemer med mye talgproduksjon. I dette innlegget vil vi se nærmere på hva som forårsaker oljete hud og hvilke produkter som kan hjelpe deg med å regulere talgproduksjonen.

Hvorfor får noen oljete hud?

Oljete hud oppstår når talgkjertlene i huden produserer for mye talg. Dette naturlige hudoljet, som er viktig for å bevare fuktigheten og beskytte huden, kan bli overproduksjon på grunn av forskjellige faktorer:

  1. Genetikk: Noen mennesker har en genetisk disposisjon for å ha mer aktive talgkjertler, noe som kan føre til oljete hud gjennom livet.
  2. Hormoner: Hormonelle endringer, spesielt under puberteten, graviditet eller menstruasjonssyklusen, kan påvirke talgproduksjonen og føre til oljete hud.
  3. Miljøfaktorer: Varmt og fuktig klima kan stimulere talgkjertlene til å produsere mer olje.
  4. Feil hudpleierutine: Bruk av feil hudpleieprodukter eller overdreven rengjøring kan føre til en rebound-effekt der huden produserer mer olje for å kompensere for tapet.

Hvordan behandle oljete hud?

Hvis du har oljete hud, er det viktig å ha en balansert hudpleierutine som bidrar til å regulere talgproduksjonen og redusere overflødig olje. Her er noen tips som kan hjelpe:

  1. Rens huden grundig: Velg en mild, oljefri ansiktsrens som fjerner overflødig olje, smuss og urenheter uten å tørke ut huden.
  2. Bruk toner: En alkoholfri toner kan bidra til å balansere pH-verdien i huden og redusere oljeproduksjonen.
  3. Velg riktige produkter: Bruk hudpleieprodukter spesielt formulert for oljete hud. Let etter oljefrie og ikke-komedogene produkter som inneholder aktive ingredienser som salisylsyre eller glykolsyre, kjent for å regulere talgproduksjonen og bekjempe akne.
  4. Unngå overdreven soling: Overdreven eksponering for solen kan føre til en økning i talgproduksjonen. Bruk solbeskyttelse med bredspektret SPF for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler.

Produkter som kan hjelpe:

Når det gjelder å finne riktige produkter for å takle oljete hud, er det alltid lurt å se etter pålitelige merker med gode omdømmer. Her er noen anbefalte produkter fra ZO Skin Health og NOON Aesthetics som kan hjelpe deg med å regulere talgproduksjonen og gi deg en sunnere hud:

1. Rens*: Exfoliating Cleanser fra ZO. En eksfolierende rens som målrettet fjerner overflødig talg og annet smuss som kan tilstoppe porene. Eller Cosmo Clear fra NOON, som inneholder syrer som både fjerner smuss og talg samtidig som den fukter huden med melkesyre.

2.Skrubb*: Dual Action Scrub fra ZO: En skrubb som inneholder både fysiske og kjemiske eksfolianter. Kan brukes på ansikt og på kropp. Fjerner døde hudceller og overflødig talg som kan føre til tilstoppede porer.

3. Pads*: ZO Skin Health Oil Control Pads: Disse padsene inneholder en kraftig kombinasjon av salisylsyre, glykolsyre og beroligende botaniske ekstrakter. De bidrar til å rense porene, regulere talgproduksjonen og forbedre hudens tekstur.

4. Intensive Hydrogel fra NOON: Inneholder både melkesyre som gir fuktighet og salisylsyre som er fettløselig og dermed løser opp talg. På grunn av melkesyren får huden også fuktighet, som er kjempe viktig - selv når du har en talgrik hud. Huden begynner nemlig å produsere MER talg, dersom huden din mangler fuktighet. Intensive Hydrogel er en favoritt hos de aller fleste som får hjelp med produkter hos oss da den balanserer huden din perfekt mellom fukt og talgregulering.

*Rens, skrubb og pads fra ZO alene vil redusere talgproduksjonen din med hele 40% på 4 uker!

Husk at hud tar tid generelt, og det er alltid anbefalt å komme på en konsultasjon hos en av våre kosmetiske sykepleiere for fullverdig veiledning. Du finner oss i Vogts Gate 56 på Torshov. Du kan alltid ringe oss på 403 11 017, eller skrive til oss på instagram: @beautymedicaloslo <3

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss