Alt du trenger å vite om øyeområdet og hvordan du kan ta best mulig vare på det!
Av 
Iselin Slangsvold
 og 
Nina Andersen
July 28, 2023

Våre beste tips til øyeområdet!

Øynene sies å være sjelens speil, men de er også et vindu til vår alder. Dessverre er det rundt øynene vi ofte først ser tegn på aldring. Den delikate huden under øynene er spesielt utsatt for tap av fuktighet, elastisitet og volum over tid. Heldigvis er det tiltak du kan ta for å bevare et ungdommelig utseende og redusere synlige tegn på aldring rundt øynene.

Hva skjer med øyeområdet gjennom aldring?
Aldring er en naturlig del av livet, men det kan være frustrerende å se tegn på aldring rundt øynene. Her er noen av de vanligste endringene som skjer med øyeområdet gjennom årene:

  1. Tap av kollagen og elastin: Med alderen produserer kroppen mindre kollagen og elastin, proteiner som er ansvarlige for hudens fasthet og elastisitet. Dette fører til at huden blir tynnere og mer utsatt for rynker.
  2. Redusert fett og volum: Det naturlige fettlaget under øynene kan avta, og det kan føre til at huden ser hulere ut, og mørke ringer blir mer synlige.
  3. Dehydrering: Den tynne huden under øynene mister lettere fuktighet, spesielt hvis den ikke blir tilstrekkelig hydrert, noe som kan gjøre fine linjer og rynker mer fremtredende.
  4. Tap av elastisitet: Huden mister sin evne til å sprette tilbake, og det kan føre til at den ser slappere ut og får en mer "sagging" utseende.

Forebyggende tiltak for å bevare ungdommelig hud rundt øynene:
Nå som vi vet hva som skjer med øyeområdet gjennom aldring, la oss se på noen forebyggende tiltak du kan ta for å holde huden rundt øynene ungdommelig og strålende.

  1. Solbeskyttelse: Bruk solbriller med UV-beskyttelse og en bredspektret solkrem hver dag for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. Solens skadelige stråler kan bryte ned kollagen og elastin i huden og fremskynde aldringsprosessen.
  2. Fuktighet: Hold huden godt hydrert ved å bruke en øyekrem som er spesielt formulert for det tynne øyeområdet. Sørg også for å drikke tilstrekkelig med vann gjennom dagen.
  3. Søvn og stress: Få tilstrekkelig med søvn og reduser stressnivået ditt. Utilstrekkelig søvn og høyt stressnivå kan føre til at øynene ser slitne og oppblåste ut.
  4. Riktig hudpleie: Vær forsiktig med hvordan du håndterer øyeområdet. Unngå å gni eller strekke huden, da dette kan føre til dannelse av fine linjer. Bruk heller lette tappebevegelser når du påfører øyekrem.
  5. Antioksidantrik kosthold: Inkluder matvarer rike på antioksidanter i kostholdet ditt, som bær, grønne bladgrønnsaker, og nøtter. Antioksidanter hjelper til med å nøytralisere frie radikaler som kan forårsake skade på huden.


Våre beste hudpleie tips til øynene:

Dere har sikkert alle hørt om den berømte Reform Eye Cream fra NOON. Dette er et must-have produkt for alle som ønsker å jobbe med øyeområdet og forebygge tidlig aldringstegn. Den bidrar til å stimulere kollagenproduksjonen, motvirke oksidativt stress, redusere mimiske linjer, mørke ringer og puffy eyes, samt nære, fukte og roe ned huden. Selv de med sensitiv hud rundt øynene kan bruke denne. Bruk hver morgen og kveld for maksimal effekt.

Eye Cell Eye Peptide Gel Patch fra Genosys er et kraftig verktøy for å forbedre øyeområdet og redusere synlige tegn på aldring. Med sine potente peptider og intens fuktighetsgivende egenskaper, lover dette produktet å bidra til å gjenopprette hudens fasthet, redusere fine linjer og gi en beroligende effekt.

Growth Factor Eye Serum fra ZO Skin Health. Synergistisk kombinasjon av peptider og planteekstrakter stimulerer kollagen- og fibroblastaktivitet for å forbedre hudens tetthet og hyaluronsyreproduksjon. Forbedrer mikrosirkulasjonen for å oppmuntre vaskulær tone, utveksling av næringsstoffer og avgiftningsprosess. Hurtigvirkende ingredienser virker midleritidig avslappende på dynamiske rynker og fyller ut folder i øyeområdet. Kjøleapplikator beroliger huden og gjenoppliver trette øyne. Styrker barrierefunksjonen og gir ekstra antioksidantbeskyttelse for å forhindre fremtidig skade i huden.

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss