Alt du trenger og vite om akne og tips til å bekjempe dem
Av 
Iselin Slangsvold
 og 
November 30, 2022

Hvordan bekjempe akne

Veldig mange sliter med akne og det føles både skjemmende og kan gjøre vondt. Flere ønsker dessverre ikke gå ut døren hjemme engang, og unngår sosiale situasjoner fordi de er flaue over huden sin. Dette er et stort problem for veldig mange. Men, det finnes hjelp å få! Jo tidligere man får hjelp, jo bedre, og sjansen for senere aknearr minskes. Flere og flere unge får akne i dag, men det er også en del voksne med akne, spesielt rundt munn/kjeve partiet.

"Akne er en betennelse i talgkjertler i huden, først og fremst lokalisert i ansiktet og på øvre del av overkroppen. Årsakene er sammensatt og består av økt talgutskillelse og talg som blokkerer hårkjertler." Altså, vi har døde hudceller liggende på huden, som vil tette porene, deretter får man, av en eller annen årsak, økt talgutskillelse, deretter blir det "hjemme alene" fest med p. acnes bakterien (som vi alle har i huden). Her nede er det oksygenfattig, hvilket gjør at bakteriene koser seg. Grunnen til økt talgproduksjon kan eksempelvis være hormoner og stress, eller en dårlig vaskerutine av ansiktet. Videre vil det dannes en bakteriell infeksjon, med rødme og inflammasjon. Dersom dette videreutvikler seg til flere bakterietyper, kan det utvikle seg til dype, pussfylte pustler.

Kort oppsummert, må vi forstå dannelsen av akne for å kunne bekjempe akne.

  1. Vi må få bort de døde hudcellene. En god rens, som er tilpasset nettopp deg, som inneholder eksfolierende syrer og løser opp talg er helt avgjørende for rutinen videre. Skrubb noen ganger i uken med en tilpasset skrubb.
  2. Vi må påføre produkter som inneholder syrer som roer ned huden og demper inflammasjonen.
  3. Vi må også påføre syrer og ingredienser som dreper p.acnes bakterien og er generelt bakterie forebyggende.
  4. Vi må tilføre masse fuktighet til huden.
  5. SOLFAKTOR! Denne er super viktig. Solfaktor skal brukes hver dag hele året, uansett vær. Er du usikker på hvilken solkrem du bør velge? Les her.
Snitt gjennom huden.

Tips til produkter som kan beskjempe akne.

1. Cosmo Clear rens

NOON Aesthetics - Cosmo Clear Cleanser - Hudsykepleieren - Medisinsk  hudpleie og cosmeceuticals gjort enkelt!

En dyptgjørende ansiktsrens med høy konsentrasjon av syrer, som bidrar til å forbedre hudens naturlige fuktighet balanse og fjerne sminke og urenheter utenå tørke ut huden. Brukes morgen og kveld. På ingrendienslisten ser vi har rensen inneholder melkesyre og glukolsyre. Dette er to kjempe gode syrer som går dypt ned i huden og eksfolierer, men samtidig gir masse fuktighet til huden. Å ha godt med fuktighet er helt essensielt for en akne hud.

2. AcNo Complex

Noon Aesthetics Ampuller AcNo Complex

Full av anti-inflammatoriske ingrendienser, bidrardette effektive serumet til å redusere talgproduksjon, rødhet og urenheter. I tillegg roer den ned og forbedrer fuktighetsnivået.

3. Intensive Hydrogel

Noon Aesthetics Intensive Hydrogel

Denne kremen er en favoritt for veldig mange. Særlig de som har en fet og uren hud. Grunnen er at den inneholder både melkesyre og salisylsyre. Melkesyren gir fuktighet og eksfolierer. Salisylsyren løser opp talg og virker beroligende på huden. Den fremmer cellefornyelsen og fjerner døde hudceller.

4. Azelaic Forte 25

Noon Aesthetics Azelaic Forte 25

Takket være de anti-bakterielle, anti-inflammatoriske, lysnende, eksfolierende og regenerende egenskaper, behandler denne kremen flere hudutfordringer. Særdeles effektiv og blør inngå i behandlingen av rødme, inflammatoriske problemhud og ujevn hudfarge.

5. AcNo Solution

AcNo Solution – Laserlegene

For deg som har dype og inflammerte urenheter. Inneholder konsentrert og effektiv kombinasjon av ingrendienser som brukes til å behandle problematisk, fet og irritert hud. Anti-bakteriell, demper rødme og irritasjon og forbedrer hudens fuktighetivå.

6. Mediclay Mask

MediClay Mask – Laserlegene

En dyprensende maske for behandling av fet/problemtisk hud. Inneholder flere aktive ingredienser som bidrar til å bekjempe utbrudd og redusere bakteriell vekst, samtidig som den tilfører fukt og virker beroligende.

(Etter nye retningslinjer kan ikke NOON selges over nettbutikk i Norge. Ta kontakt med oss eller kom innom klinikken for å handle produktene).

Behandling i klinikk:

Dermapen

Tips til behandling i klinikk går ut på å få oksygen ned i porene. Som vi husker fra teksten lenger opp her, trives baktereiene i et oksygenfattig miljø og ved å få oksygen ned i porene, vil bakteriene dø. Her anbefaler vi dermapen behandling. Små mikroskopiske nåler som lager kanaler ned i huden og rett og slett dreper baktereiene som forårsaker inflammasjon, irritasjon og rødme. Gjør 3-4 runder med tilpassede produkter hjemme og du vil se at bakteriene i huden din ikke er så høye i hatten lenger.

Kjemisk peel

Videre kan man gjøre kjemisk peel som lightning fra INNO AESTHETICS eller MeLine klinikkpeel. Begge disse peelene, inneholder ingrendienser som er gode for å bekjempe akne og samtidig lysne huden. Vi ønsker gjerne å lysne huden fordi mange får post inflammatoriske pigmenteringer etter akne. Disse blr man også gjøre noen runder

Ønsker du en gratis og uforpliktende konsultasjon hos oss? Book time her <3

Klem BM jentene

Ønsker du å vite mer?
‍ Snakk med oss